10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCârciumaru a venit din Austria

Cârciumaru a venit din Austria

Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a participat miercuri, 11 aprilie, la vernisajul unei expoziţii de artă, care a avut loc în oraşul Horn, din Austria. În cadrul acestei expoziţii au fost prezentate o colecţie inedită de fotografii cu operele lui Brâncuşi, unele dintre acestea foarte vechi, şi o serie de lucrări de sculptură realizate de artistul de origine română Remus Botar, care s-a stabilit în Austria. La vernisajul expoziţiei au participat doi reprezentanţi ai Ministerului Culturii şi Cultelor, precum şi preşedintele Clubului Rotary Gorj, Dorin Taşcău, consilier municipal al oraşului Târgu Jiu.
„A fost un eveniment artistic deosebit de important, la care au participat personalităţi culturale. Am văzut imagini foarte vechi cu operele lui Brâncuşi din Târgu Jiu“, a spus primarul Florin Cârciumaru. Remus Botar este un sculptor foarte apreciat nu numai în Austria, dar şi pe plan internaţional, lucrările sale bucurându-se de un mare succes. Acesta a fost invitat să participe la tabăra de sculptură care va avea loc în vara acestui an la Târgu Jiu.
Autorităţile oraşului austriac vor să înfiinţeze un centru de artă dedicat lui Constantin Brâncuşi şi vor să solicite sprijinul Primăriei Târgu Jiu.

Parcări ecologice în Târgu Jiu

Primarul Florin Cârciumaru a vizitat sediul Primăriei oraşului Horn, unde s-a întâlnit cu edilul-şef al acestei localităţi. Cârciumaru a fost impresionat de curăţenia din oraşul austriac, precum şi de modul în care se face agricultură în această zonă: „Este o curăţenie impecabilă. Nu am văzut un chiştoc aruncat pe jos. Oamenii sunt educaţi să nu arunce nimic pe jos. Totul este foarte îngrijit şi ordonat. Trebuie să ne gândim şi noi să înfiinţăm servicii pentru colectarea anumitor deşeuri, cum ar fi cele de mobilă. Am observat că sunt foarte multe parcări ecologice, aşa cum încercăm să facem şi noi în Târgu Jiu“. Cârciumaru s-a întors din Austria şi cu câteva idei noi în vederea îmbunătăţirii amenajării peisagistice a oraşului. Primarul vrea să amplaseze la intrările în oraş pancarte cu principalele obiective turistice care pot fi vizitate. De asemenea, edilul-şef intenţionează să monteze în apropierea intersecţiilor indicatoare spre principalele instituţii şi societăţi comerciale.                  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS