27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBMW - mai tare ca Mercedes

BMW – mai tare ca Mercedes

Pentru colosii automobilistici germani, anul 2005 va ramâne in istorie. In sectorul autoturismelor de lux, pentru prima data in 12 ani, Mercedes Benz a fost detronata de conationalii de la BMW, cifra sa de vânzari fiind net inferioara.


Dupa cum informeaza cotidianul german Bild, Mercedes Benz – DaimlerChrysler se vede astfel invinsa la o categorie la care se parea ca nu are rivali. Cele doua companii germane isi disputa de mult timp primatul pe piata internationala, insa, in acest an, clasamentul s-a schimbat. Mercedes Benz a vândut 961.600 de autovehicule in toata lumea, in timp ce rivalii de la BMW 1.020.156. Bilantul a fost ca un soc pentru o companie al carei moto este „Mereu primii“, insa aceasta este doar ultima dintre problemele cu care se confrunta colosul german.


Cu patru modele lansate in 2005, un record pentru companie, conducerea Mercedes este sigura ca nivelul maxim al vânzarilor va fi atins dupa ianuarie 2006, când noua versiune S-Classe va fi vânduta in Statele Unite. In Europa insa, compania germana pare sa fi pierdut definitiv pozitia fruntasa. Potrivit Asociatiei Europene a producatorilor de automobile, vânzarile companiei BMW au crescut cu 9,5 la suta gratie lansarii Seriei 3. Mercedes a crescut cu doar 3,1 la suta. Toate aceste schimbari au loc pe fondul unei stagnari absolute pe piata de autoturisme. Inmatricularea de noi autovehicule a scazut cu trei la suta pe Batrânul Continent, ajungând de la 1.142.992 in noiembrie 2004, la 1.111.457 in aceeasi luna a anului 2005. Companiile cu cele mai mari pierderi sunt Ford, cu o scadere a vânzarilor cu sase la suta, si Renault, cu 15,3 la suta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS