12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriInvestitii profitabile in Craiova

Investitii profitabile in Craiova

Craiovenii care se gândesc sa faca investitii profitabile pe termen scurt, mediu si lung ar trebui sa se orienteze spre achizitionarea de case si terenuri in afara orasului. In câteva luni, acestea le-ar putea aduce profit de cel putin 10%.


Craiovenii care doresc sa obtina un profit numai cumparând si revânzând ceva, ar trebui sa se orienteze catre investitiile in imobiliare. In acest moment, specialistii sunt de parere ca investitiile cele mai profitabile in Craiova sunt cele in case. „Casele pot aduce profit mare intr-o perioada scurta. Cele mai cautate sunt in zona Tabaci, Tudor Vladimirescu, General Dragalina (fosta Frunze), unde se pot inregistra cresteri de peste 10% in decurs de doua-trei luni“, a declarat Laurentiu Gogoseanu, consultant imobiliar la Mehedintu Imobiliare. Investitia intr-o locuinta sau un teren din aceasta zona nu este insa la indemâna oricui. In acest moment, cea mai ieftina casa se vinde cu 90.000 de euro, dar exista si imobile a caror valoare se ridica si la 300.000 de euro. Fiind o zona centrala, nici terenul nu este tocmai ieftin, astfel ca un metru patrat poate fi achizitionat cu un pret de la 150 de euro in sus.


Tranzactiile de pe piata apartamentelor nu sunt insa la fel de profitabile. Potrivit consultantilor imobiliari, investitiile in apartamente nu prea isi au rostul, deoarece cererea nu este mare. „E adevarat ca apartamentele noi sunt mai cautate decât cele vechi, insa nu aduc profit“, a adaugat Gogoseanu.


Constructiile duc la o explozie a pretului terenurilor


Alta investitie profitabila pentru craioveni este cea in terenurile de la marginea orasului. Cele din zona Metro sunt cautate deoarece au iesire la drumul european, iar cele din zona Selgros, pentru construirea de locuinte. „Aici terenurile sunt deja parcelate, iar pretul variaza intre 17 si 35 de euro metrul, in zona «Capsunariei». Cei care se hotarasc sa cumpere acolo ar trebui sa stie ca in momentul in care se construieste prima casa, preturile vor exploda, astfel ca ne vom confrunta cu cresteri de peste 30%“, a declarat Laurentiu Gogoseanu. De exemplu, terenurile de pe drumul inspre Cârcea nu prea se mai cauta, deoarece pamântul a devenit mlastinos ca urmare a ploilor abundente.


„Paza buna trece primejdia rea“


Craiovenii care hotarasc sa faca astfel de investitii ar trebui sa fie foarte atenti inainte de face contractul de vânzare-cumparare si de a scoate sume importante de bani din buzunar. Cumparatorii trebuie sa se intereseze de situatia juridica a terenului, respectiv a locuintei. Daca exista revendicari ale mai multor proprietari sau mostenitori sau daca actualul proprietar este in judecata cu fostul proprietar, cumparatorul trebuie sa stie de la inceput. Asta deoarece, chiar daca din punct de vedere al pretului poate fi vorba de un chilipir, situatia incerta a imobilului poate atrage dupa sine multe batai de cap. Foarte importante sunt si utilitatile (apa, canalizare, energie electrica, gaze), iar valoarea terenului creste cu cât acestea sunt mai apropiate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS