22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSC UEF Motru are un nou director

SC UEF Motru are un nou director

SC UEF Motru SA, unitate de executie foraje de mare adincime, a fost infiintata in 2002 prin desprinderea din SNLO Tirgu Jiu, unde functiona ca sectie. Zilele trecute, la societate a izbucnit un scandal, care a riscat sa puna in pericol mentinerea locurilor de munca ale celor 130 de salariati. Primul conducator al unitatii infiintate in 2002 a fost inginer Betty Serban, care in august 2004 a fost inlocuita de inginer Giuran Nicolae, adus din SC Complexul Energetic Turceni SA. Obiectivul noului director a fost achitarea catre stat a sumei de 20 de miliarde de lei vechi ramasa restanta si plata salariilor la termenul stabilit. Intr-un an, obiectivul declarat a fost realizat.


Salariatii unitatii nu stiu motivul pentru care conducerea SNLO Tirgu Jiu a procedat la inlocuirea inginerului Giuran Nicolae din fruntea SC UEF Motru. Oamenii au reactionat spontan prin proteste. Ei au inchis portile si s-au postat in usa birourilor, pentru a cere explicatii celor din AGA care au solicitat schimbarea directorului.


Scandalul a fost aplanat de liderul de sindicat, Cristian Radulescu. In jurul orei 12.00, directorul inginer Giuran Nicolae si-a inaintat demisia, iar Dumitru Mares a fost numit director. Noul director, care este vicepresedinte al organizatiei Partidului Democrat din Motru si consilier local din 2004, a spus: „Eu nu am fost numit pe criterii politice, deoarece am fost director de resurse umane aici si sper ca voi face treaba buna“.


Inginer Giuran Nicolae a intrat in concediu pentru 30 de zile dupa care, se pare, se va intoarce la SC Complexul Energetic Turceni. Dupa inaintarea demisiei, acesta a spus: „Sint trist, dar daca nu mai esti dorit de cei din SNLO, nu ai de ce sa mai stai“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS