16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGeorge Banu, la Întâlnirile SpectActor

George Banu, la Întâlnirile SpectActor

După ce comentatorul sportiv Cristian Ţopescu a deschis noua serie a Întâlnirilor SpectActor la începutul lunii octombrie, Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova îl va aduce în faţa publicului pe reputatul om de teatru George Banu. Evenimentul va avea loc duminică, 30 octombrie, începând cu ora 11.00, în sala „Ion D. Sîrbu“ a instituţiei de cultură. Moderatorul întâlnirii va fi secretarul literar al Naţionalului craiovean, Nicolae Coande.
George Banu va conferenţia pe tema „De ce venim la teatru?“, statutul său permiţându-i să dea răspunsuri la o asemenea întrebare. El este profesor de studii teatrale la Sorbonne Nouvelle (Paris), un eseist de reputație mondială, dedicându-şi opera critică regiei moderne și figurilor ei exemplare. Este președinte de onoare al Asociației Internaționale a Criticilor de Teatru și Doctor Honoris Causa al mai multor universități europene. Cărțile sale au fost publicate de edituri pariziene prestigioase și au fost traduse în numeroase limbi.
Întâlnirile SpectActor reprezintă deja un eveniment cultural important în viața Craiovei, încă din anul 2009. Printre cei care au conferențiat până în prezent la Teatrul Naţional din Craiova se numără personalități precum Ion Caramitru, Radu Beligan, Andrei Marga, Solomon Marcus, Matei Vișniec, ASR Radu al României sau Dan Grigore.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS