17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSchiţă monografică a Teatrului Liric

Schiţă monografică a Teatrului Liric

Schiţa monografică a Teatrului Liric „Elena Teodorini“, realizată de instrumentista Maria-Cristiana Stan, a fost lansată vineri în sala mare a Primăriei din Craiova. Lucrarea a apărut la Editura Aius şi reuneşte momente de succes, premiere sau debuturi în cele aproximativ 300 de pagini.  
Florian Zamfir, directorul Teatrului Liric, şi-a exprimat bucuria faţă de numărul de persoane prezente. Muzicologul Anca Forea a numit această carte „un demers binevenit şi dificil“, din acest teatru plecând artişti care au făcut istorie în teatrul liric românesc.
Istoricul Adrian Cioroianu nu a ocolit laudele: „Volumul este intitulat cu modestie «schiţă monografic㻓. Cristian Mihăilescu, directorul Operei din Braşov, a glumit spunând că lucrarea i-a „creat o noapte de insomnie“, nefiind capabil să se dezlipească de ea. Conf. univ. Eugen Sandu a aplaudat reuşita autoarei şi i-a sugerat să realizeze „un ABC al teatrului muzical“. Directorul revistei Scrisul Românesc, Florea Firan, consideră că „nu este vorba de o schiţă, ci de o carte foarte serioasă“.
În final, autoarea Maria-Cristiana Stan a mărturisit cu modestie că meritul le revine, în mare parte, artiştilor de pe scenă: „Ei scriu istoria lor de zi cu zi. Am încercat să fac un punct de pornire pentru cei de după mine“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS