14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Festivalul Internaţional Shakespeare începe astăzi

Craiova: Festivalul Internaţional Shakespeare începe astăzi

Piaţa William Shakespeare din Craiova va găzdui astăzi de la ora 18.00 deschiderea oficială a celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare, în anul când se împlinesc 450 de ani de la nașterea marelui dramaturg. Festivalul de la Craiova, care se va desfășura sub genericul „Shakespeare al tuturor”, va cuprinde o serie de spectacole de referință, printre care cele ale Teatrelor Globe (UK) și Vahtangov (Rusia), precum și a unor teatre, școli de teatru sau filarmonici din China, Africa de Sud, România, Lituania, Armenia, Ungaria, Ucraina.

Seria spectacolelor va fi deschisă, astăzi, în Piaţa Shakespeare de Teatrul Globe din Londra, cu reprezentaţia, „Mult zgomot pentru nimic”, în regia lui Max Webster, de la ora 18.15. Piesa se va juca şi joi, 24 aprilie, de la ora 16.00 în Piaţa William Shakespeare. De asemenea, în aceiaşi seară de 24 aprilie, de la ora 20.00 va avea loc în Sala Naţionalului craiovean reprezentaţia Teatrului Naţional din Budapesta, „Cum vă place”, în regia lui Silviu Purcărete.

Festivalul Internaţional Shakespeare se va desfăşura şi la Bucureşti, unde vor fi reprezentate următoarele spectacole, cu sprijinul ARCUB: pe 27, 28 aprilie OKT Vilnius, Miranda, la sala ARCUB; pe 29, 30 aprilie, Teatrul Național al Chinei din Beijing, Richard III,  la Teatrul Odeon.
Totodată, în perioada 30-31 mai, în Piața G. Enescu din Capitală, Teatrul Globe, aflat într-un turneu mondial pe durata a doi ani, va prezenta spectacolul Hamlet. Cele două spectacole sunt sprijinite financiar și logistic de ARCUB, Asociației Craiova Capitală Culturală Europeana 2021 și Festivalului Internațional Shakespeare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS