10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalSuflet andaluz la Craiova

Suflet andaluz la Craiova

Duminică, 28 iulie, începând cu ora 19.00, la Casa Ştiinţei şi Tehnicii pentru Tineret din Craiova, artista spaniolă Pilar Diaz Romero (din Barcelona) evoluează într-un incitant spectacol de muzică şi dans flamenco, aduse în dar craiovenilor din însorita Andaluzie (celebra regiune de sud a Spaniei), în compania chitariştilor Tiberiu Gogoanţă şi Alexandru Munteanu, ultimul originar din Craiova.
Solicitaţi de publicul craiovean, după ce au evoluat pe scena Teatrului Dramatic „Elvira Godeanu“ din Târgu Jiu, pe 5 iulie a.c. (bucurându-se acolo de un real succes şi fiind invitaţi din nou, de directorul instituţiei, actorul Marian Negrescu, să susţină un alt concert, pe 21 decembrie 2013) şi înaintea celor două spectacole programate şi anunţate de mai mult timp de la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, din 16 şi 17 august 2013, cei trei artişti au pregătit un program de petrecere (fiesta) spaniolă, cu muzică şi dans, pe acordurile tumultoase ale chitarei.
Sub genericul „Suflet andaluz“ („Alma andaluza“), pe scena Casei Ştiinţei şi Tehnicii pentru Tineret vor fi interpretate piese autentice de flamenco tradiţional (bulerias, tangos, fandangos, alegrias etc.), dar şi de flamenco modern, din repertoriul unor mari artişti (Paco de Lucia, Paco Peña, Tomatito, Camarón de la Isla, Niño Miguel ş.a.), precum şi compoziţii proprii ale membrilor trupei.
În prezent, craioveanul Alexandru Munteanu este student în ultimul an la Conservatorul Superior de Muzică din Malaga (Spania), unde îi are ca profesori de chitară clasică pe Juan Carlos Almendros Baca şi Javier Fernández Chamizo, în particular luând lecţii de chitară flamenco de la Ruben Diaz, José Juan Pantoja şi  Chato Francisco Santiago. În acelaşi timp, în calitate de cadru didactic asociat, predă lecţii de chitară clasică la Centrul Experimental de Studii Muzicale (Centro Experimental de Estudios Musicales) din Malaga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS