21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAjutoare pentru sinistraţii din judeţul Olt

Ajutoare pentru sinistraţii din judeţul Olt

Urmare a inundațiilor produse în perioada 27 – 30 iulie 2014, pe raza județului Olt, au fost afectate numeroase locuințe și anexe gosspodărești, fiind necesară evacuarea unor persoane.
Infrastructura județeană și locală din mai multe localități a fost, de asemenea, afectată.
Pentru a veni în sprijinul populației afectate, Instituția Prefectului – Județul Olt, în baza Hotărârârii nr.18 adoptată în cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Olt din data de 30.07.2014, a solicitat astăzi Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale acordarea unui ajutor de urgență constând în apă potabilă și alimente, ca primă măsură pentru revenirea la starea de normalitate.
A mai fost solicitat și combustibil pentru forțele de intervenție ale Ministerului Afacerilor Interne.
Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale a alocat județului Olt 8.208 litri apă potabilă, 3.000 kg conserve carne de porc, 2.000 kg conserve pate ficat, 4 tone benzină și 6 tone motorină.
Alimentele și apa potabilă au fost aduse în județ și vor fi repartizate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Olt comitetelor locale pentru situații de urgență, în baza solicitărilor acestora, în cel mai scurt timp posibil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS