6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Mai multe persoane evacuate din calea inundaţiilor

Olt: Mai multe persoane evacuate din calea inundaţiilor

Pe parcursul zilei de ieri, forţe şi mijloace ale Ministerului Afacerilor Interne, sub coordonare Prefectului Judeţului Olt, Inspectorului Şef al ISU Olt şi Inspectorului Şef al IJJ Olt, au acţionat în zonele afectate de inundaţii, pentru asanarea apei din gospodării, evacuarea persoanelor din zonele posibil a fi afectate şi căutatea-salvarea persoanelor dispărute.
Echipajele M.A.I. au intervin în localităţile: Teiuş, Făgeţelu, Poboru, Verguleasa, Bărăşti, Dobroteasa, Oporelu, Colonești, Scornicești şi Jitaru.

În comuna Făgeţelu, trei bărbaţi şi aproximativ 600 de oi au fost surprinşi de viitură, doi dintre aceştia reuşind să se salveze, cel de-al treilea fiind luat de apele revărsate ale pârâului Ciorâca. Pompierii de la Staţia Scorniceşti au desfăşurat acţiuni de căutare, cu mijloacele din dotare circa o oră şi jumătate, reuşit să-l salveze pe bărbat din apa care curgea cu foarte mare viteză şi avea adâncimea de peste un metru şi jumătate. Tot în comuna Făgeţelu, pompierii şi jandarmii au mai salvat două femei surprinse de viitură. Cele două persoane au reuşit să se refugieze în zone mai înalte până la sosirea echipelor de intervenţie fiind aduse într-o zonă sigură de pompieri şi jandarmi.    
De asemenea, în comuna Bărăşti, sat Ciocăneşti, a fost anunţată dispariţia unui bărbat. S-au desfăşurat acţiuni de căutare în zona indicată, iar bărbatul reuşise să se salveze.

 Pompierii acționează cu accesoriile din dotare pentru evacuarea persoanelor din locuințele afectate de inundații. Din datele preliminare primite din teren, situația se prezintă astfel: în comuna Colonești au fost evacuate 18 persoane, în Jitaru au fost evacuate trei persoane, în Scorniceşti au fost evacuate patru persoane. De asemenea, în comuna Icoana, preventiv, s-a început evacuarea persoanelor și animalelor din zonele posibil a fi afectate.

Din datele transmise de Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, până ieri la ora 20.00, 11 localităţi au raportat pagube produse de inundaţii (Morunglav, Vultureşti, Schitu, Verguleasa, Vulpeni, Voineasa, Baldovineşti, Găvăneşti, Cungrea, Dobreţu, Dobroteasa).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS