27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Asociaţa Vasiliada, la ceas aniversar

Craiova: Asociaţa Vasiliada, la ceas aniversar

Asociaţia Vasiliada a Mitropoliei Olteniei marchează mâine 12 ani de activitate social-filantropică în beneficiul persoanelor aflate în dificultate. Cu acest prilej, Înalt Preasfinţitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei, Mitropolitul Olteniei și Preşedintele de Onoare al Asociaţiei Vasiliada a vorbit despre rolul acesteia în peisajul filantropic al Bisericii, subliniind importanţa activităţilor sociale şi educaţionale pentru persoanele aflate in dificultate.

În cei 12 ani de activitate, Asociaţia Vasiliada a devenit una dintre cele mai reprezentative organizaţii neguvernamentale cu caracter social din Sud Vestul României, care îşi desfăşoară activitatea în judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi şi Vâlcea. Încă de la înfiinţare oferă servicii sociale acreditate unor numeroase grupuri ţintă precum: copii cu risc de abandon, tineri postinstituţionalizați, copii şi tineri de etnie romă, tineri cu dizabilități, persoane vârstnice, persoane fără adăpost, şomeri sau persoane inactive pe piaţa muncii.

În ultimul an de activitate, misiunea socială a Asociaţiei Vasiliada s-a concentrat în jurul celor zece aşezăminte sociale, în cadrul cărora furnizează 14 servicii sociale acreditate conform legislaţiei în vigoare. Numărul total al beneficiarilor care s-au aflat în grija Asociaţiei Vasiliada în anul 2012 este de 3.445 de persoane, care au primit ajutor prin intermediul celor 39 de angajaţi pe termen lung, specialişti care lucrează în proiectele asociaţiei (asistenţi sociali, psihologi, pedagogi, instructori educativi), dar şi al celor 73 de voluntari care s-au implicat în susţinerea proiectelor sociale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS