9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPredeşti: Încep lucrările de alimentare cu apă

Predeşti: Încep lucrările de alimentare cu apă

La început de primăvară, în comunele doljene demarează primele lucrări. Unele vizează utilităţile, iar altele chiar crearea de noi puncte de agrement pentru judeţ.

În comuna Predeşti, în câteva zile vor începe lucrările pentru alimentarea cu apă. „Licitaţia a fost realizată anul trecut, în toamnă, dar, din cauza vremii, nu a început imediat investiţia, care se ridică la 4.600.000 de lei. De aceste utilităţi se vor folosi, în prima fază, aproape 50% din localnici. Se va lucra pe strada principală şi strada care merge spre Predeştii Mici“, a anunţat primarul comunei, Florian Şerban (foto). De altfel, tot pentru perioada următoare se aşteaptă finanţarea proiectelor de asfaltare, în cazul de faţă prioritari fiind 2,5 kilometri de drum spre Şcoala din Predeştii Mici. Tot cu titlu de prioritate este şi podul peste Mereţel, investiţie care a început în 2007 pe bani de la guvern şi nu s-a finalizat nici până azi din lipsa fondurilor.
 
Este nevoie de o nouă grădiniţă

În ceea ce priveşte fondurile europene, primarul din Predeşti a depus un proiect pentru construirea unei grădiniţe cu trei clase în centrul comunei. „În prezent, preşcolarii au clasele amenajate tot în şcoală. Sunt 164 de copii la învăţământul preşcolar. După construirea grădiniţei, jumătate vor merge la şcoală şi jumătate la noua unitate de învăţământ“, plănuieşte edilul.

Se fac strugurii puşi de italieni

La Predeşti, anul acesta se va obţine şi prima producţie de struguri de la viţa-de-vie cultivată de investitorii italieni. „Au venit în urmă cu trei ani şi au cultivat 170 de hectare de viţă-de-vie. Sunt investitori importanţi pentru comuna noastră. Anul acesta, vor culege şi primele roade şi va fi nevoie de mai multă forţă de muncă, circa 40-50 de angajaţi sezonieri“, a precizat primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS