12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCălăraşi: Se va amenaja o păstrăvărie

Călăraşi: Se va amenaja o păstrăvărie

Primarul comunei Călăraşi, Vergică Şovăilă (foto), şi-a propus ca anul acesta să pună accent pe exploatarea luciurilor de apă. Şi nu oricum. Balta de lângă satul Sărata să devină un veritabil loc de pescuit, iar la Cişmeaua Albă sau izvorul din coastă, cum i se mai spune, să se amenajeze o păstrăvărie. „Vreau ca balta pe care o avem lângă satul Sărata să devină un loc special, unde localnicii să pescuiască. Mulţi sunt împătimiţi să meargă la peşte. Şi nu e singurul plan. Vreau să exploatăm şi potenţialul izvorului din coastă, de aici, de la Călăraşi. Au venit şi specialişti care au făcut măsurători şi au spus că este un loc foarte bun pentru a face păstrăvărie. Este un izvor cu debit mare. Are canal de desecare pentru deservirea supraplinului şi este păcat să îl lăsăm aşa. Amenajarea acestor spaţii se va face prin concesionarea acestora unor firme private. Şi în perioada următoare vom organiza licitaţia“, anunţă edilul.
În curând, la Călăraşi vor începe lucrările pe masterplanul de apă şi canalizare pentru localitate. Cetăţenii vor beneficia gratuit de racordare. 80% din costuri vor fi suportate de consiliul local şi 30-40% de societatea care se ocupă de lucrări, dă asigurări edilul-şef al comunei.
Primăria vizează şi rezolvarea problemei resturilor menajere. „Facem parte din asociaţia intercomunitară formată la nivelul consiliului judeţean, care vizează amenajarea unor gropi intermediare de depozitare a gunoiului până când se duce spre groapa cea mare. Prin acest proiect, noi ar trebui ca în viitor să ducem gunoiul la Dioşti şi să nu îl mai punem pe teritoriul comunei“, spune Vergică Şovăilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS