6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTârgul din 1 Mai, contestat de vecini

Târgul din 1 Mai, contestat de vecini

Dacă pentru unii craioveni Târgul de săptămână din cartierul 1 Mai este util, „pentru că putem găsi aici orice lucru de care avem nevoie şi la preţuri mult mai mici“, pentru cei care stau în zonă târgul a devenit un coşmar. Craiovenii care locuiesc pe strada Dr. Constantin Severeanu susţin că s-au săturat să suporte mirosul de grătare şi mizeria lăsată de oameni în zilele de târg. Localnicii acuză primăria de faptul că nu s-a sesizat în privinţa acestor probleme cu care se confruntă de multă vreme, în ciuda reclamaţiilor făcute. „Nu au fost instalate nici până acum coşuri de gunoi sau tomberoane pe strada Dr. Constantin Severeanu, nici măcar în dreptul celor două intrări pietonale existente pe această stradă. Echipele de curăţenie acţionează doar la sfârşitul zilei de luni, iar în weekend este o mizerie cumplită, de nedescris, atât pe stradă, cât şi pe spaţiile verzi aferente blocurilor din zonă“, se arată într-un comunicat tip protest trimis către primărie de inginer Constantin Cojocaru, care susţine că este în asentimentul tuturor locatarilor din zonă.
„Permanent suntem poluaţi de fumul provenit de la grătarele cu mici ale comercianţilor din târg. Nu mai putem deschide ferestrele. Nu ne erau de ajuns gunoaiele, acum trebuie să fim şi sufocaţi sau afumaţi? Această stradă era liniştită şi curată cândva, înainte de a ne aduce pe cap acest târg“, a mai menţionat Constantin Cojocaru. Acesta s-a arătat nemulţumit şi de traficul din zonă şi de faptul că „maşinile locatarilor sunt blocate de cei care vizitează târgul“, dar şi de câinii comunitari, „care, de când cu acest târg, s-au înmulţit şi au devenit agresivi“.

Vor să dea primăria în judecată

Craiovenii din cartierul 1 Mai nemulţumiţi de activităţile desfăşurate în târgul de săptămână au somat primăria să le rezolve aceste probleme, pentru a nu se ajunge până la „chemarea în instanţă şi cererea de despăgubiri“. „Dacă nu sunteţi în măsură să rezolvaţi problemele pe care dumneavoastră ni le-aţi creat aveţi două optiuni: 1. să închideţi şi să dezafectaţi urgent târgul; 2. să închideţi cele două porţi pietonale de acces dinspre strada Constantin Severeanu şi să interziceţi activitatea producătorilor de mici la grătar care vând în incinta târgului“, se mai specifică în protestul întocmit de locuitorii de pe strada Dr. Constantin Severeanu. Aceştia aşteaptă o discuţie cu autorităţile locale, cărora le sugerează să le dea un răspuns precis: „Nu ne mai sfidaţi cu răspunsuri care nu vin în întâmpinarea doleanţelor noastre, că am ajuns la limita răbdării. Şi noi suntem oameni şi avem dreptul să trăim decent, în cartierul şi pe strada noastră. Veniţi cu soluţii concrete!“.

Grădini pline de gunoaie

Târgul de săptămână din cartierul 1 Mai era ieri plin de oameni. Aici puteai găsi orice fel de produs, majoritatea la mâna a doua. Şi totul este negociabil. De la haine şi încălţăminte, la produse electrice şi electronice, piese auto şi de orice alte fel, anvelope de iarnă (pe care era bătaie mare), materiale textile şi lemnoase. Din târg mai puteai cumpăra ieri tablouri, ceasuri vechi cu pendulă şi chiar crose de golf. Carnea sfârâia pe grătar, iar oamenii nu ratau prilejul să zăbovească la un mic şi o bere.
În afara târgului, în curţile blocurilor de peste stradă se puteau zări sticle şi pahare din plastic aruncate la întâmplare şi alte resturi menajere. „Noi doar venim şi strângem mizeria, nu montăm şi coşuri de gunoi“, susţin cei de la Salubritate. „Dacă consideră că nu sunt coşuri de gunoi suficiente în zonă, oamenii nu trebuie decât să ne solicite acest lucru. Avem destule şi venim să le montăm“, au răspuns şi cei de la RAADPFL, regia responsabilă cu confecţionarea şi montarea coşurilor de gunoi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

49 COMENTARII