10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSe aşteaptă banii pentru modernizarea liniei de tramvai

Se aşteaptă banii pentru modernizarea liniei de tramvai

Proiectul privind reabilitarea căii de rulare a tramvaiului a trecut de vizita precontractuală şi va fi semnat până la sfârşitul anului

Pe lângă cele nouă străzi din Craiova care vor fi modernizate cu fonduri europene (Pelendava, Toamnei, Tineretului, Olteniei, Amaradia, Brestei – tronsonul între intersecţiile cu Râului şi Pelendava – Bariera Vâlcii, Râului şi Caracal), din primăvară ar putea începe lucrările şi la linia de tramvai. Proiectul privind modernizarea infrastructurii de transport în comun depus de municipalitate a trecut de vizita precontractuală, iar până la sfârşitul anului se va lansa licitaţia şi se va semna contractul de finanţare, valoarea estimată de primărie fiind de 44,4 milioane de lei, fără TVA.
Lucrările presupun reabilitarea căii de rulare a tramvaiului pe porţiunea bulevardul Decebal, pod Electroputere – strada Caracal, reabilitarea a 11 kilometri de linii de tramvai şi realizarea unui sistem pentru managementul traficului pe axa Calea Bucureşti – bulevardul Nicolae Titulescu – Calea Severinului. Conform proiectului, vor fi modernizaţi 1.630 de metri cale dublă linie de tramvai pe bulevardul Decebal, 10.878 de metri cale simplă linie de tramvai pe bulevardul Nicolae Titulescu – strada Calea Severinului, precum şi zece peroane. Totodată, în 16 intersecţii se va implementa sistemul pentru managementul traficului, care va consta în semafoare, automat pentru dirijarea circulaţiei, bucle inductive de detecţie trafic şi realizarea semnalizării rutiere.

Troleibuz pe traseul 1

Primarul Craiovei mizează pe această modernizare şi prin prisma faptului că din 2013 se vor putea achiziţiona cu fonduri europene şi mijloace de transport în comun. „Odată cu modernizarea infrastructurii rutiere pentru autovehicule, avem nevoie şi de o infrastructură modernă pentru mijloacele de transport în comun alternative autobuzelor. Din 2013 va exista o procedură şi pentru accesarea de fonduri europene pentru achiziţionarea de mijloace de transport şi vom profita de acest lucru pentru modernizarea parcului de tramvaie şi autobuze“, a spus Antonie Solomon.
Tot legat de mijloacele de transport în comun, în Craiova s-ar putea realiza şi o linie de troleibuz, pe traseul 1, Gară – Romaneşti. Municipalitatea mai poate accesa fonduri europene pentru un astfel de obiectiv, pentru care autorităţile locale trebuie să redacteze mai întâi tema de proiectare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII