29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPisica neagra a lui Solomon

Pisica neagra a lui Solomon

Olteni sunt si ei, deci, superstitiosi. Oricât de incredibil ar parea, oamenii politici, politistii ori alte fete luminate din Craiova au superstitii fara de care nici la sedinte banale nu pot intra. Iar daca li se intâmpla sa le taie o pisica neagra calea chiar in fata usii, atunci fac intâi câtiva pasi inapoi, intocmai ca primarul Solomon.


Recunoaste ca este superstitios. Primarul nostru, cel care conduce destinele unei urbe, acela care ar trebui sa fie dotat cu tot sacul luciditatii omenesti, se pierde tot când i se arata semnele.


„Aoleu, e de rau cu pisica neagra“, se destainuie primarul Antonie Solomon. „Obligatoriu, oriunde m-as afla, fac 12 pasi inapoi! Altfel e clar ca mi se intâmpla ceva rau!“.


Totusi, nu scuipa in sân si nici nu-si face cruce. De inchinat, declara Solomon, nu o face decât in fata Bisericii „Madona“, acolo unde s-a dus sa se roage si inainte de a se insura. Se pare ca i-a iesit intelegerea cu Dumnezeu atunci. Nu la fel se intâmpla cu canalele, pe care le evita si printre darâmaturile santierului din centru!


„Fac un adevarat slalom când ma duc in control pe acolo. Sunt cu ochii in patru sa nu nimeresc vreunul, altfel… “. Solomon nu sta bine nici la capitolul intorsul din drum. Pentru o astfel de scapare – de nepermis! – joi a fost cât pe-aci sa-si piarda viata!


„Eram pe la Pallace, voiam sa traversez spre Unirii, când a luat curba in viteza un taximetrist! Abia am avut timp sa-mi trag piciorul. Saracul om, a oprit inspaimântat si a inceput sa plânga! Dar nici mie nu mi-a fost mai bine. Putea sa se intâmple o nenorocire. Când am venit la birou, am stat sa ma gândesc mai mult la ce s-a intâmplat. Si mi-am adus aminte ca de dimineata ma intorsesem din drum, uitasem ceva!…“ Cu toate acestea, primarul are superstitiile limitate: nu crede in vise, pe care le considera rezultatul organismului si psihicului surescitat. Dupa cum nu crede nici in vrajitoarea Timisoara, care i-a prezis asta-toamna ca va ramâne impotent! Iar pentru ca nu a crezut, nici nu s-a adeverit!


Daca le-ar lua in seama, politia ar fi toata o superstitie


Nu mai este o enigma pentru nimeni ca Victor Odolbasa, vicepresedintele Consiliului Judetean Dolj, este un tip superstitios. La Domnia sa insa, nu traditia româneasca este de capatâi, ci aceea orientala. Studiind indelung arta si filosofia Feng Shui, Victor Odolbasa si-a amenajat obiectele din casa dupa aceste reguli stricte! Ba chiar si usa de la intrare a schimbat-o pentru a nu lasa sa-i intre in camin energiile negative!


Spre deosebire de oamenii politici, pe comisarul-sef Nicusor Badea, adjunctul sefului IPJ Dolj, nu-l prea afecteaza superstitiile. Nu ca nu ar crede in ele, dar slujba nu-i permite sa le ia prea mult in seama.


„Sunt atâtea ceasuri rele in meseria mea, ca nici nu mai stau sa ma gândesc daca e marti sau miercuri! Si e cam curent pe la noi, asa ca ochiul mi se bate destul de des! Certaret nu sunt, deci nasul poate sa ma manânce din cu totul alt motiv. De palma nu mai vorbesc: de oricâte ori m-as scarpina, salariul vine o data pe luna si tot atunci pleaca!“, a spus politistul, parca regretând ca nu-si poate permite macar o data sa fie superstitios.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU