27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Decor de toamnă


Nevoia de a fi originali şi diferiţi de ceilalţi se reflectă nu doar în vestimentaţia pe care o purtăm, ci şi în modul în care ne decorăm casa. Pe lângă confort, locuinţa trebuie să ne ofere şi satisfacţia unui spaţiu personalizat şi, de ce nu, unic.

Există cupluri care nu ştiu ce îşi doresc sau care nu au o idee clară despre cum ar vrea să arate viitorul cămin. Nu a fost însă şi cazul proprietarilor casei despre care vom vorbi. În urmă cu câţiva ani, când locuia într-un apartament modest de bloc, tânăra familie îşi imagina astfel viitoarea locuinţă: practică, spaţioasă şi amenajată în stilul preferat, respectiv cel clasic. Au fost necesare eforturi susţinute din partea ambilor soţi pentru ca, în anul 2008, să înceapă construcţia casei mult visate, în oraşul lor natal. Documentarea serioasă pe internet cu privire la condiţiile construirii unei case (locaţie, teren, arhitectură, materiale de construcţie, preţuri etc.), precum şi găsirea unui arhitect foarte bun s-au dovedit a le fi de un real folos. Apoi, supervizarea echipei de muncitori a fost încă o măsură care i-a ajutat să evite greşeli de construcţie iremediabile. Locuinţa este proiectată pe două niveluri: parter (hol, living, dining, bucătărie de tip open space, baie de serviciu) şi etaj (trei dormitoare – matrimonial, pentru copil şi pentru oaspeţi – şi două băi).

Interior clasic

Încă din etapa de şantier, proprietarii au căutat pe site-urile româneşti şi străine surse de inspiraţie, idei şi sfaturi pentru amenajare. Obiectivul lor principal era obţinerea unui decor original, în stil clasic, cu accente rustice. În momentul în care au găsit pe internet un tip de amenajare potrivit personalităţii lor, n-au mai stat pe gânduri şi au apelat la designerul Corina Săftescu pentru a-i ajuta să o pună în practică şi să o adapteze stilului lor de viaţă şi nevoilor personale. Fiind încântaţi de proiectele realizate de aceasta, s-au lăsat cu încredere pe mâinile sale. Prin urmare, Corina s-a ocupat aproape în totalitate de alegerea finisajelor, a mobilierului şi accesoriilor, nu înainte însă ca tânărul cuplu să îi comunice preferinţele cu privire la stil, culori şi materiale. Cele scrise mai sus v-ar putea lăsa impresia greşită că această casă a fost construită şi amenajată fără peripeţii. Nimic mai neadevărat! Aventura a început atunci când gazdele noastre se aşteptau mai puţin: în momentul mobilării şi utilării. Acestea au fost dezamăgite de faptul că n-au găsit  mobilierul pe care şi-l doreau în magazinele de profil şi în showroom-urile din oraş. Astfel, pentru amenajarea livingului au apelat în parte la mobilă realizată la comandă, în parte la piese aduse din vechea locuinţă. Corina le-a sugerat să opteze pentru mobilă şi parchet din lemn masiv, considerându-le ideale pentru interioarele clasice.

Originalitate prin textile

Când au trecut la amenajarea bucătăriei, au avut surpriza neplăcută să constate că mobilierul găsit în magazine nu se integra în spaţiul de care dispuneau. Aşadar, şi aici au fost nevoiţi să apeleze la varianta mobilierului realizat la comandă. În ceea ce priveşte alegerea electrocasnicelor, au mers în primul rând pe calitate. Altfel spus, s-au orientat spre branduri renumite. Deoarece ambii soţi îndrăgesc stilul rustic, şi hota, şi cuptorul poartă această amprentă.
Dormitoarele şi băile au fost ultimele pe lista amenajării. Obosiţi să tot umble prin magazine, proprietarii au decis ca mobilierul din aceste încăperi să fie executat la comandă, de aceeaşi firmă. Designerul Corina Săftescu a acordat o importanţă deosebită detaliilor. Culorile finisajelor sunt aceleaşi în întreaga locuinţă, dar ceea ce conferă originalitate este modul de folosire a textilelor, care „îmbracă“ diferit fiecare spaţiu.

Elena VÎRLAN

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS