10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMobilierul de grădină, între tendinţe şi posibilităţi

Mobilierul de grădină, între tendinţe şi posibilităţi

Găsirea mobilierului potrivit de grădină este o provocare, deoarece nu este de ajuns să fie în tendinţe, ci trebuie să reziste şi schimbărilor de temperatură.

Potrivit specialiştilor din domeniul producţiei de mobilă, atunci când vă amenajaţi grădina trebuie să ştiţi de la început care va fi destinaţia acesteia. Asta, deoarece grădina poate fi, în funcţie de spaţiu, loc de luat masa, de recreare, de joacă sau toate la un loc.
Înainte de a cumpăra cele necesare (masă, scaune, grătar, foişor/chioşc pentru timp urât, leagăn, piscină sau chiar căsuţa din copac), dacă nu apelaţi la sfatul unui arhitect peisagist, specialiştii www.imobiliare.run.ro vă atrag atenţia că în amenajare intervin o serie de factori, de la vecinătăţi, microclimat, sol, până la armonia de culori atât a grădinii, cât şi a unităţii casă-grădină. Dacă locuinţa este construită în stil rustic, se va alege o grădină naturală, cu plante aşezate după bunul plac. Stilul care se potriveşte casei rustice este cel cu linii curbe, cu ridicături de teren, precum şi cu jocuri de piatră, căderi de apă etc. În cazul în care casa este construită în stil modern, grădina va trebui să fie amenajată în stil minimalist, respectiv cu linii drepte, cu jocuri de texturi, precum şi cu materiale moderne, gen inox.
Dacă bugetul alocat grădinii este consistent, pe lângă diverse cascade şi jocuri de apă, puteţi să vă orientaţi şi către un sistem de irigare (poate costa şi 2.000 de euro) şi alpinariu (se confecţionează din roci – poate avea formă de movilă, peste care se pun diverse plante).

Spaţiul din interior se regăseşte la exterior

În ceea ce priveşte mobilierul de grădină, potrivit tendinţelor, spaţiul interior începe uşor-uşor să se transpună în exterior. „Se poartă baldachinele de exterior, patul de afară şi canapele-design, care rămân în grădină pe toată perioada verii. Ca şi culori, anul acesta se poartă portocaliul în combinaţie cu negrul“, a declarat Căprărescu Raluca, economist la Romantic Furniture. Rămân în trenduri şi împletiturile din lemn de tec şi bambus, care, pe lângă faptul că sunt foarte aspectuoase, au o viaţă mai lungă.

Lemn sau fier forjat?

Dacă nu aveţi suficienţi bani pentru a fi mereu în tendinţe în ceea ce priveşte mobilierul de grădină, ţineţi cont de sfaturile specialiştilor. Potrivit incasa.ro, trebuie să vă hotărâţi dacă aveţi nevoie de mobilier pliant, care trebuie adăpostit în magazie sau garaj pe perioada iernii, ori de mobilier din lemn masiv (rezistent la intemperii), aluminiu, fier tratat sau chiar ciment, care rămâne în grădină pe toată perioada anului. Cu toate că sunt mai scumpe, acestea din urmă sunt considerate investiţii bune, pentru că pe termen lung se vor dovedi chiar mai ieftine decât celelalte.
Dacă optaţi pentru lemn, ar trebui să vă orientaţi către unul de provenienţă tropicală (lemn de tec, iroko sau courbaril) sau către cel de brad, deoarece sunt rezistente la intemperii. Alt sfat al specialiştilor este ca mobilierul să aibă ştifturi (cepuri) de lemn şi nu de metal. Dacă totuşi preferaţi un model cu fitinguri de metal, aveţi grijă ca acestea să fie produse din materiale rezistente la coroziune (alamă, oţel inoxidabil sau aluminiu).
În prezent, cea mai ieftină variantă pare să fie fierul forjat. Dezavantajul acestui tip de mobilier este că, atunci când vreţi să îl adăpostiţi, este foarte greu de mutat. Mai mult decât atât, fierul rugineşte în timp, astfel că piesele de mobilier trebuie foarte bine tratate cu o vopsea anticorozivă.
Indiferent de varianta de mobilier pentru care optaţi, aveţi în vedere şi o eventuală investiţie în huse, deoarece vor prelungi viaţa mobilei cu câţiva ani. În plus, puteţi să le schimbaţi periodic, în funcţie de tendinţe şi de dorinţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS