21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriMaria Constantin, o adolescentă atipică

Maria Constantin, o adolescentă atipică

Are 19 ani şi este din Târgu Jiu. Deşi este o tânără ambiţioasă, frumoasa Maria nu are aceleaşi pasiuni ca şi ceilalţi tineri de vârsta ei: nu merge în cluburi şi discoteci şi nu ascultă manele.

Maria Constantin este o tânără de 19 ani, viitoare studentă a Conservatorului. De mică, făcând parte dintr-o familie în care muzica este la mare preţ, Maria a învăţat să cânte la pian, apoi la acordeon. Îşi foloseşte şi vocea, cântând muzică populară autentică românească. Este îndrăgostită de muzică şi nu se teme să spună că este o adolescentă atipică: Maria nu merge în cluburi şi nu ascultă manele. Este o fată serioasă, care ştie că doar prin muncă şi pasiune reuşeşti în viaţă. Are vise pentru care vrea să lupte, are o familie pe care o iubeşte nespus şi câteva pasiuni. Vreme de 12 ani, Maria Constantin a studiat pianul şi de cinci ani s-a îndrăgostit şi de acordeon. Calea artistică este drumul ei, de la care nu se va abate niciodată, spune fata hotărâtă.

Strănepoata Mariei Ciobanu

Maria este o fată frumoasă, înaltă, cu un chip blând şi ochi albaştri. Zâmbeşte timid, însă se vede că este o fire hotărâtă şi puternică. Oamenii cei mai importanţi din viaţa ei sunt membrii familiei sale, pe care îi iubeşte şi de al căror sprijin s-a bucurat mereu, în toate situaţiile. Mama, tatăl din Boru-Vâlcea şi sora sa mai mică cu şapte ani sunt cele mai dragi fiinţe pentru adolescenta de 19 ani. Familia tatălui Mariei este rudă cu Maria Ciobanu, doamna cântecului popular românesc. „Sunt strănepoata Mariei Ciobanu. Mama Mariei Ciobanu este vară din fraţi cu bunica tatălui meu. Asta înseamnă că tatăl meu şi cu doamna Maria Ciobanu sunt verişori de gradul doi. Mă înţeleg foarte bine cu doamna Maria Ciobanu. Este un om extraordinar. Suntem foarte apropiaţi de dumneaei şi mereu când ne întâlnim, ori la Bucureşti, ori în satul Boru de la Vâlcea, mă sfătuieşte şi îmi vorbeşte despre viaţa de adolescent. Îmi place foarte mult şi de fiul său, Ionuţ Dolănescu“, a povestit tânăra.

Caii, desenul şi muzica

Petrecându-şi vacanţele la ţară, mai ales la Boru, un sat din judeţul Vâlcea, Maria a îndrăgit foarte mult caii. Fata adoră să călărească atunci când are timp liber. De asemenea, îi place să deseneze, să picteze şi să cânte. Ar putea petrece ore întregi în faţa pianului sau la clapele acordeonului. „Timp liber nu am prea mult, aşa că nu ies nici în oraş şi nici nu îmi place. Nu îmi place să merg în cluburi şi aş prefera oricând un bal de ţară unei discoteci, dar aceste baluri nu prea se mai organizează. Ador muzica populară, dar ascult şi muzică uşoară. Nu prea citesc, dar nici nu fug de cărţi. Iubesc caii! De mică! Îmi place foarte mult să călăresc. Tata este cel care m-a învăţat. Tot el m-a învăţat să cânt la acordeon. Ne place tuturor să călătorim, să ne plimbăm prin natură, iar eu ador să schiţez în creion ceea ce văd. Am toate operele lui Constantin Brâncuşi, cele din Târgu Jiu, schiţate. Nu am prieteni foarte mulţi, dar mă pot baza pe cei pe care îi am. Iubesc oamenii şi cânt din iubire pentru muzică şi pentru om. Din când în când îmi însoţesc tatăl la nunţi. Cântăm în familie, alături de mama“, spune Maria.  

Premii la mai multe concursuri

Maria Constantin a participat de-a lungul anilor la mai multe spectacole şi concursuri din ţară, iar de curând s-a întors de la un festival din Serbia, de pe Valea Timocului, acolo unde a câştigat un premiu important: „Am cântat pentru românii de pe Valea Timocului, alături de colegii de la Şcoala Populară de Artă din Târgu Jiu şi la finalul festivalului am fost aleasă miss. M-a bucurat premiul, nu mă aşteptam. M-am dus la festival să cânt la acordeon şi am concurat şi la miss. După numai trei defilări m-au desemnat câştigătoare. În spectacol am cântat o horă de mână şi o sârbă. Alături de mine au mai concurat fete din Bulgaria, Serbia şi Ponoare-Mehedinţi. A fost foarte frumos. În familia mea, dragostea de muzică ne animă pe toţi. Tatăl meu este maestru repetitor la Doina Gorjului, mama este solistă vocală, sora mea mai mică cântă la vioară şi la pian. Eu am făcut 12 ani de pian, de la 14 ani fac acordeon, cânt şi cu vocea. Am terminat Şcoala Populară de Artă, colaborez cu dumnealor şi acum. Mama este gorjeancă, tatăl meu este din Vâlcea“, a spus tânăra. Din toamnă, Maria Constantin speră să devină studentă a Conservatorului, acolo unde vrea să urmeze secţia de pedagogie muzicală. Este convinsă că toată viaţa va fi îndrăgostită de muzică şi va face tot posibilul să transmită şi altora iubirea sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII