14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTinerii schimbă regulile angajării

Tinerii schimbă regulile angajării

Proaspeţii absolvenţi de facultate vor să se angajeze pe salarii de peste 300 de euro şi să beneficieze de traininguri, cursuri şi chiar asigurări medicale şi pensii private. Aflaţi faţă în faţă cu angajatorul, tinerii ştiu cum să îşi prezinte potenţialul, cum să se vândă. Datorită lor, piaţa muncii s-a dinamizat şi agenţii economici au început să îşi schimbe mentalitatea.

Absolvenţii de facultate, dar şi studenţii aflaţi în căutarea unui job part-time sunt la curent cu noutăţile pieţei muncii. Sunt înarmaţi cu informaţii despre cum trebuie să se comporte la interviu, care sunt capcanele pe care le întind angajatorii şi cum trebuie să îi convingi că eşti anagajatul potrivit pentru jobul scos la concurs. Ziare, internet, reviste şi cărţi de specialitate, toate acestea sunt surse de informare pentru tinerii care se pregătesc să cucerească piaţa muncii autohtonă. De aceea şi pretenţiile salariale ale studenţilor şi proaspeţilor absolvenţi de facultate au crescut substanţial anul trecut, faţă de 2006, cu 23% pentru cei care încă nu lucrează şi cu 35% pentru cei care sunt deja încadraţi în muncă. Potrivit unui studiu realizat de Daedalus Consulting şi Catalyst Recruitment Services, un candidat fără experienţă care se prezintă la un interviu cere un salariu de 380 de euro, în timp ce persoanele cu o vechime de trei ani în câmpul muncii consideră că ar trebui să primească 660 de euro. „Tinerii sunt informaţi, ştiu ce salarii sunt în diferite domenii de activitate, cunosc nivelul de salarizare de pe piaţă şi îşi adaptează cererea. Când eşti nou pe piaţa muncii, aşteptările sunt îndreptate spre dezvoltarea profesională, cursuri, traininguri“, a explicat Laurenţiu Lazăr, consultant HR din Craiova.

Angajaţii, ademeniţi cu tichete, prime şi maşini de serviciu

Diferenţa dintre cele două niveluri de salarizare, cel pentru începători şi angajaţii cu minimum trei ani experienţă, poate fi interpretată prin orientarea pregnantă a companiilor către personalul cu experienţă, în detrimentul preocupării pentru formarea lui. Acest lucru este stimulat de două cauze, creşterea explozivă a nivelului business-ului respectiv şi viziunea conform căreia este mai simplu să angajezi de la concurenţă decât să investeşti în formarea şi dezvoltarea salariaţilor. „Atunci când vor să angajeze o persoană, fie ea cu experienţă sau fără, firmele vin cu diferite pachete atractive, tichete de masă, prime de concediu, maşină şi telefon de serviciu şi multe alte asemenea oferte. De aceea, oamenii au devenit selectivi şi ştiu exact ce să ceară atunci când sunt în tratative de angajare“, a precizat Lazăr.

În aria beneficiilor nonfinanciare au crescut aşteptările angajaţilor pentru asigurări medicale şi pensii private şi au scăzut cele referitoare la telefonul mobil, primele de concediu şi decontarea meselor de prânz, aşa cum reiese din studiul Daedalus Consulting.

Tinerii se visează manageri

Cercetarea a fost efectuată pe un eşantion constituit din studenţi şi absolvenţi de învăţământ superior, cu vârste între 19 şi 28 de ani. Potrivit rezultatelor, dacă se analizează evoluţia pretenţiilor salariale, corelată cu creşterea vechimii în muncă, se observă că printre cei care nu muncesc încă şi cei aflaţi în primul lor an de activitate aşteptările au un nivel crescut, după care urmează o plafonare, tinerii angajaţi înţelegând că aspiraţiile lor sunt uşor exagerate. Ca urmare, în al doilea an de muncă, diferenţa dintre salariu şi aşteptări se micşorează semnificativ, de la 54 la 41%. Începând cu al treilea an, apare fenomenul de supraevaluare a propriilor calităţi. Acesta este generat şi de cererea explicită în toate anunţurile de angajare ale companiilor, în care se menţionează minimum trei ani de experienţă.

În ceea ce priveşte planurile profesionale pentru următorii trei ani, mirajul unui loc de muncă în străinătate a crescut uşor, de la 27,1%, în 2006, la 27,4%, în 2007. În schimb, înclinaţia către pregătirea teoretică pare să capete o importanţă din ce în ce mai mare (64,5%), ca şi dorinţa de a obţine certificări profesionale în domeniul de activitate (59,1%). O treime din tinerii intervievaţi au afirmat că peste trei ani se vor afla, cu siguranţă, într-o poziţie de management.

În IT se caută specialişti şi se oferă salarii mari

Aşteptările angajaţilor sunt, în medie, cu 51% mai mari decât salariul curent. Ponderea este mai mare în rândul celor fără experienţă şi în cazul celor cu vechime în muncă de peste patru ani. Specialiştii în IT&C au cele mai mari pretenţii salariale, dar diferenţa între aşteptări şi salariul real este pregnantă în cazul inginerilor şi al celor din domeniul farmaceutic. „Oamenii se orientează şi fixează anumite ţinte salariale în funcţie de cerinţele pieţei muncii. Cum în domeniul IT există o cerere mare de oameni, candidaţii pe aceste posturi solicită salarii mari chiar dacă nu au experienţă“, a explicat Laurenţiu Lazăr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

17 COMENTARII