22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriHuawei estimează venituri record de 109 miliarde de dolari pentru acest an

Huawei estimează venituri record de 109 miliarde de dolari pentru acest an

Preşedintele Huawei Technologies, Guo Ping, a afirmat joi că veniturile gigantului chinez ar urma să înregistreze anul acesta un avans de 21%, la 108,5 miliarde de dolari, transmit Xinhua şi Reuters, potrivit Agerpres.

Compania a obţinut 26 de contracte pentru echipamentele de telecomunicaţii destinate tehnologiei 5G iar livrările de telefoane mobile inteligente în acest an ar urma să depăşească 200 de milioane de unităţi, un nivel record, a declarat Guo.

Huawei, cel mai mare producător global de echipamente de telecomunicaţii şi al doilea pe piaţa smartphone-urilor, este sub presiune vine după ce aliaţii SUA, cum ar fi Australia, Noua Zeelandă şi Japonia au restricţionat accesul Huawei pe pieţele lor.

În primul semestru din 2019 grupul chinez va lansa primul său smartphone 5G iar livrările acestui modele vor începe în a doua jumătate a anului viitor.

În trimestrul doi din 2018, vânzările mondiale de smartphone-uri au crescut cu 2%, iar grupul chinez Huawei a devansat, în premieră, Apple, devenind al doilea producător mondial de telefoane mobile inteligente, potrivit unui raport publicat recent de firma de cercetare de piaţă Gartner.

Potrivit Gartner, în perioada aprilie-iunie 2018, la nivel mondial au fost vândute 374 milioane de smartphone-uri. Samsung ocupă în continuare poziţia de lider în clasamentul producătorilor de telefoane mobile inteligente, cu o cotă de piaţă de 19,3%, în scădere totuşi cu 3,3 puncte faţă de perioada similară a anului trecut. În schimb, cota de piaţă a Huawei a crescut cu 3,5 puncte şi a ajuns la 13,3% din piaţa mondială.

Pe locul al treilea în topul mondial al producătorilor de smartphones se află grupul american Apple, a cărui cotă de piaţă a scăzut cu 0,2 puncte procentuale, până la 11,9%. Urmează Xiaomi, cu o cotă de piaţă de 8,8%, în creştere faţă de cea de 5,8% din al doilea trimestru al anului trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS