14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAmazon a pierdut locul II în topul capitalizării bursiere, după rezultate dezamăgitoare. Cine a urcat pe poziţia secundă

Amazon a pierdut locul II în topul capitalizării bursiere, după rezultate dezamăgitoare. Cine a urcat pe poziţia secundă

Microsoft a urcat din nou pe locul secund în topul celor mai valoroase companii americane, depăşind Amazon, care a venit cu rezultate financiare dezamăgitoare şi a pierdut 65 de miliarde de dolari din capitalizarea bursieră, informează Mediafax.

Amazon a pierdut locul II în topul capitalizării bursiere, după rezultate dezamăgitoare.

Topul este condus de Apple, cu o valoare de piaţă de peste 1000 de miliarde de dolari.

Microsoft a fost pe o poziţie asemănătoare între 1998 şi 2000, conducând topul capitalizării bursiere până la crashul dot com.

Acţiunile Amazon au scăzut cu 7%, cea mai mare din ultimii trei ani, după ce a ratat ţintele propuse. Microsoft a pierdut doar 1,1%, pe o piaţă în scădere a acţiunilor din tehnologie, condusă de Alphabet, care a prezentat, la rândul său, rezultate dezamăgitoare.

La finalul săptămânii Microsoft avea o valoare de piaţă de 823 de miliarde de dolari, iar Amazon de 805 miliarde dolari.

 

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS