3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTeodorovici: Documentul care ia în calcul îngheţarea salariilor bugetarilor, trimis Comisiei Europene

Teodorovici: Documentul care ia în calcul îngheţarea salariilor bugetarilor, trimis Comisiei Europene

Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a confirmat sâmbătă pentru Știrile Pro TV că documentul care ia în calcul îngheţarea salariilor în sectorul bugetar în 2019 a fost trimis Comisiei Europene.

“Este un document de lucru care a fost trimis Comisiei Europene zilele trecute, este un scenariu, un calcul făcut la Ministerul Finanţelor Publice, dar trebuie spus foarte clar că Legea Salarizării şi Legea Pensiilor despre care se vorbeşte în ultima perioadă, sunt două legi care se vor aplica aşa cum au fost ele adoptate”, a precizat Eugen Teodorovici, ministrul de Finanţe, pentru Știrile Pro TV.

“Noi am încercat să facem un calcul prin a propune chiar o aplicare a Legii Salarizării mai repede de anul 2022, cum are ea termenul de aplicabilitate, adică în 2020. (…) Peste câteva săptămâni de zile venim în Guvernul României cu proiectul de buget pe 2019, document în care vom stabili foarte clar modul în care, anul viitor, bugetul va fi structurat”, a mai precizat ministrul de Finanţe.

Ministrul a spus și că îngheţarea salariilor nu este o certitudine, ci doar o posibilitate: “Este un calcul pe care noi l-am făcut, un posibil scenariu, dar mergem pe ceea ce Parlamentul a adoptat în privinţa Legii Salarizării”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS