16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriÎn Islanda este ilegal ca bărbații să aibă un salariu mai mare decât femeile

În Islanda este ilegal ca bărbații să aibă un salariu mai mare decât femeile

Islanda a devenit, în mod oficial, prima țară din lume care a legalizat salariul egal dintre bărbați și femei. Pe 1 ianuarie, parlamentul, compus din aproximativ 50% femei, a adoptat o lege care interzice diferența de salarizare dintre bărbați și femei care fac aceeași muncă.
Potrivit unui raport făcut de Al Jazeera, noul decret impune tuturor companiilor și agențiilor guvernamentale cu 25 sau mai mulți angajați să „obțină certificarea guvernului pentru politicile lor de salarizare egală“. Pe scurt, întreprinderile din Islanda sunt obligate să prezinte dovezi privind echitatea salariilor în rândul angajaților lor, iar dacă acest lucru nu se face, întreprinderile vor fi sancționate cu amenzi semnificative.
„Femeile vorbesc despre acest subiect de zeci de ani și chiar simt că am reușit să sensibilizăm și să ajungem în punctul în care oamenii înțeleg că legislația pe care am avut-o nu funcționează și trebuie să facem ceva în plus“, a declarat Dagny Osk Aradottir Pind, membru al Asociației Islandei pentru Drepturile Femeilor.
Noua legislație aduce Islanda cu un pas mai aproape de a-și îndeplini obiectivul ambițios în ceea ce privește echitarea salariilor totale până în anul 2020.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS