6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriLira sterlină, la maximul ultimelor două săptămâni 

Lira sterlină, la maximul ultimelor două săptămâni 

Lira sterlină a crescut astăzi, după anunţul Băncii Angliei, care a păstrat dobânda de referinţă la acelaşi nivel de 0,5%. Lira a câştigat teren în raport cu principalele 16 valute, atingând cel mai ridicat nivel faţă de dolar din ultimele două săptămâni, scrie Mediafax. Lira sterlină a urcat cu 1,29% în raport cu dolarul, la 1,3311 dolari/lira.

Banca Angliei a păstrat dobânda de referinţă neschimbată la un minim record de 0,5%, şi a semnalat că este pregătită pentru a relua în august măsurile de stimulare economică, în condiţiile în care economia britanică se resimte după decizia de a părăsi Uniunea Europeană.

Comitetul de politică monetară de nouă membri, condus de guvernatorul Mark Carney, a votat 8-1 pentru a păstra indicele de referinţă la 0,5%,. Singurul membru al consiliului care a considerat că dobânda trebuie scăzută a fost Gertjan Vlieghe, care a spus că peisajul economic cere o reducere imediată a dobânzii de referinţă. Decizia probabil va afecta investitorii, care pariau că este o şansă de 80% ca dobânda să fie scăzută.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS