10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCe firme au făcut cele mai multe angajări în 2016

Ce firme au făcut cele mai multe angajări în 2016

La inaugurarea șantierului de lucrări, Eti promitea crearea a 300 de locuri de muncă, „în prima fază“, începând din ianuarie 2015. În iunie 2016, Eti are 158 de salariați la Craiova. Anul acesta au angajat 77 de persoane. (Arhiva GdS)
La inaugurarea șantierului de lucrări, Eti promitea crearea a 300 de locuri de muncă, „în prima fază“, începând din ianuarie 2015. În iunie 2016, Eti are 158 de salariați la Craiova. Anul acesta au angajat 77 de persoane. (Arhiva GdS)

Civitas, Sud Oil și Pro Solutions au creat cele mai multe locuri de muncă anul acesta. Pe listă mai figurează Salubritate Craiova, cu mai mult de 100 de noi contracte de muncă. Mai puține locuri de muncă au înființat turcii de la Eti European Food Industries. Aflați detalii din articolul de mai jos.
GdS a prezentat zilele trecute primii zece cei mai mari angajatori, respectiv entitățile din Dolj care au cel mai mare număr de salariați. Apoi, GdS a arătat care sunt primii zece angajatori care au disponibilizat cele mai multe persoane. Astăzi vă spunem care sunt primele zece firme care au angajat cele mai multe persoane în primele șase luni ale anului.
Potrivit datelor furnizate de Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Dolj, cele mai multe angajări s-au făcut în domenii ca pază și protecție, agricultură, telecomunicații, construcții, industria alimentară și altele. Unele dintre aceste zece firme se regăsesc și în unul din celelalte topuri prezentate de GdS. De asemenea, nu toate locurile de muncă nou-create în prima jumătate a anului sunt permanente, ci unele sunt sezoniere, în sensul că se fac angajări masive la firmele respective atunci când este un sezon de recoltare în agricultură sau când este sezon de vârf în construcții. Așadar, unele firme angajează pe perioadă determinată, altele angajează primăvara și disponibilizează iarna, când nu mai este de lucru.
Primii zece angajatori selectați după numărul de contracte de muncă înregistrate anul acesta au creat în total 1.502 locuri de muncă, pe primele șase luni ale anului.

530 de angajări noi la o firmă de pază

Conform datelor de la ITM Dolj, în prima jumătate a anului, cele mai multe contracte individuale de muncă noi au fost înregistrate la Civitas PSG. Firma de pază și protecție a angajat 530 de oameni în primele șase luni ale anului, dar nu toți lucrează în Dolj. Societatea are sediul social în Dolj, însă activează în mai multe județe. Multe dintre persoanele angajate în 2016 figurează doar în acte ca fiind în Dolj, în realitate ele sunt din alte județe și tot în alte județe își desfășoară activitatea. În total, Civitas are 2.972 de angajați.
Sud Oil a angajat 145 de oameni. Potrivit datelor de la ITM Dolj, societatea și-a dublat numărul de angajați în această perioadă a anului, încheind în plus 145 de contracte individuale de muncă. În total, Sud Oil are 215 angajați. Firma deține serele de la Ișalnița, unde activitatea este sezonieră.

Mulți angajați la o firmă de „leasing de personal“

Pro Solutions a creat 142 de locuri de muncă pe primele șase luni ale anului. O parte din acești oameni au fost angajați în cinematograful Inspire Cinema din Mercur Center, iar o altă parte (cea mai mare) a locurilor de muncă a fost creată pentru activitatea de agent de muncă temporară, respectiv angajează pe o perioadă determinată oameni pe care îi plasează la diverse companii care au lucrări. „Este un leasing de personal“, a spus Adrian Cojocaru, reprezentantul Pro Solutions. Firma are sediul social la aceeași adresă cu Pro Solutions Agency, firmă care este tot agent de muncă temporară și de aceea figurează și în topul cu cele mai multe disponibilizări, și în acea cu cele mai multe angajări, în sensul că există fluctuație mare de personal la un agent de muncă temporară.
Salubritatea a angajat 138 de oameni

Pe lista cu primele zece firme care au făcut cele mai multe angajări în prima jumătate a anului figurează și Salubritate Craiova, firmă din subordinea Consiliului Local Craiova. Firma a angajat anul acesta 138 de persoane, situându-se astfel pe locul patru în județ. Cu cei 138 de oameni angajați, Salubritatea are, în total, 727 de salariați, mai mult decât multe firme private din județ care activează în domeniul producției.
Pe locurile cinci și șase în topul firmelor care au făcut cele mai multe angajări se situează două firme de construcții, Recon și Domarcons, care au contracte de lucrări în Craiova. Recon figurează acum la ITM Dolj cu 114 contracte individuale de muncă în plus față de începutul anului, având în total 466 de angajați. Domarcons are cu 113 CIM mai mult față de începutul anului.
Comdata Service, firma care activează în domeniul telecomunicațiilor (activități de call-center) a angajat 106 persoane în prima jumătate a anului, ajungând la 2.775 de angajați, mulți dintre ei lucrând în alte județe. Firma figurează la ITM ca fiind unul dintre cei mai mari angajatori din Dolj, așa cum GdS a scris în mod repetat. Și la această firmă există o fluctuație mare de personal, unii plecând după câteva luni. Totuși, pe ansamblu, numărul angajărilor este mai mare decât cel al încetărilor de CIM.

Turcii de la Eti au angajat 77 de persoane

Cele 300 de locuri noi de muncă promise în fabrica de biscuiți a Eti European Food Industries SA pentru anul 2015 sunt departe de a fi realizate în 2016. Fabrica de biscuiți are puțin peste jumătate din numărul de angajați promiși la Craiova, respectiv figurează la ITM cu 158 de contracte de muncă active. Eti a făcut angajări masive în prima jumătate a anului, iar o parte din persoanele angajate reprezintă personal care a fost disponibilizat de la Pan Group, având obiect similar de activitate cu Eti. Potrivit ITM Dolj, Eti European Food Industries SA a creat 77 de locuri de muncă în primele șase luni ale acestui an.

Centrul Județean de Excelență Dolj, în top

La ITM Dolj figurează ca fiind pe locul nouă pe județ la numărul de locuri de muncă create anul acesta Centrul Județean de Excelență Dolj, care avea la început de an două contracte de muncă, iar în șase luni a încheiat încă 76 de CIM. Centrul este o entitate care pregătește elevii foarte buni pentru diverse competiții școlare. Respectivele contracte de muncă sunt pe perioadă determinată. În fiecare an se face o selecție a cadrelor didactice care vor fi angajate temporar în cadrul acestui Centru Județean de Excelență, cu sediul în Colegiul Național „Carol I“.
Pe locul zece în rândul angajatorilor care au creat cele mai multe locuri de muncă se situează tot o firmă de construcții, care a înregistrat în intervalul ianuarie-iunie 2016 un număr de 61 de CIM.

carton1

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS