24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDolj: Declaraţiile fiscale care trebuie depuse în această săptămână

Dolj: Declaraţiile fiscale care trebuie depuse în această săptămână

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dolj a transmis un comunicat prin care anunţă contribuabilii că în săptamâna 6 – 10 octombrie trebuie să depună următoarele obligaţii declarative:
1.Contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul şi care au efectuat o achiziţie intracomunitară taxabilă în România, sunt obligaţi să-şi modifice perioada fiscală, devenind plătitori de TVA lunar şi drept urmare vor depune până pe data de 7 octombrie Formularul 092: „Declaraţia de menţiuni privind schimbarea perioadei fiscale pentru persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA care utilizează trimestrul calendaristic ca perioadă fiscală şi care efectuează o achiziţie intracomunitară taxabilă în România”.
2. Persoanele impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul Fiscal, care nu au depăşit plafonul de scutire şi care doresc să fie scoase din evidenţa persoanelor înregistrate în scopuri de TVA vor depune până pe data de 10 octombrie Formularul 096: „Declaraţia de menţiuni privind anularea înregistrării în scopuri de TVA în cazul persoanelor impozabile, înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 din Codul fiscal, care în cursul unui an calendaristic nu depăşesc plafonul de scutire prevăzut la art. 152 din Codul fiscal.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS