6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriContex de toamnă a atras puțini expozanți

Contex de toamnă a atras puțini expozanți

http://www.youtube.com/watch?v=ONOj5YdyUMg

\n

Mulți producători și comercianți încearcă să-și vândă marfa de vară, la care au mai lăsat din preț. Alții au adus direct produse de iarnă: haine de blană și cizme.

Organizat de Camera de Comerț și Industrie Dolj, Contex – „Târgul colecțiilor de toamnă“ și-a deschis, ieri, porțile în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova. Deși este primul târg de toamnă, producătorii și comercianții nu s-au înghesuit să aducă foarte multe produse de sezon, ci mai mult încearcă să-și vândă bluzele, rochiile și încălțămintea de vară ca să nu le rămână pe stoc. Există și câteva standuri cu produse de toamnă, cu bluze cu mânecă lungă, pardesie, rochii mai groase, jachete pentru femei și multe accesorii (genți, coliere, curele). La un singur stand se găsesc compleuri din stofă pentru doamne, iar la altul sunt costume pentru bărbați. Și vânzătorii de încălțăminte sunt aceiași ca și până acum. Cei trei-patru producători care au adus pantofi și chiar cizme nu au ezitat să expună și sandale de vară, pentru a mai vinde din marfa rămasă de la alte târguri. Unii comercianți chiar negociază ușor prețurile.

Cumpărătorii găsesc chilipiruri

„Ce îmi iese în cale și îmi place, aia cumpăr: bluză, fustă, poșetă, pantofi. Acum caut pantofi. Câteodată e mai ieftin aici decât în alte magazine, mai ales când se termină sezonul. Acum, începând sezonul de toamnă, dânșii mai fac discounturi (la cele de vară – n.r.) și atunci îmi convine să cumpăr la preț mai redus“, a spus Ani Rujan, o vizitatoare care se uita la bluzele de vară reduse la 10 lei, puse într-un coș în fața unui stand. „Vin adesea la târg. Am găsit și bluze, și rochii. Acum caut o pereche de cizme de toamnă, de iarnă, un costumaș de stofă bun“, a spus Stela Ștefana, din Craiova.
Comercianții și producătorii prezenți la târg au învățat gusturile clienților craioveni care își cumpără haine și accesorii de la Contex. „Se caută mai mult ținuta business. Și doamnele, și domnișoarele caută astfel de ținute. Vânzările depind de clienți. Avem și 20% reduceri la bluze și cămăși“, a spus Ioana Popescu, de la Ioana Fashion, care are și un magazin în Craiova.

Vânzări de 15.000 de lei pe un singur târg

Unii producători preferă să vină la Târgul Contex din Craiova datorită faptului că vând destul de bine. Unii au vânzări și de 15.000 de lei în cele cinci zile ale târgului, sau chiar mai mult. „Am adus haine de piele și blană. Suntem producători. Venim la Craiova pentru că deja suntem de-ai casei. De când s-au făcut târgurile, venim de fiecare dată la Craiova și e destul de bun pentru noi. Vindem mai puțin, mai ales când e cald ca acum, cam de 15.000 de lei”, a spus Simion Bortiș, producător de blănărie de 50 de ani.
Alții probabil că nu au mai vândut așa bine ca la alte ediții și nu s-au mai înscris la acest târg de toamnă, astfel că au rămas libere multe spații în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS