16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriDelegație de investitori britanici, în vizită în Bănie

Delegație de investitori britanici, în vizită în Bănie

http://www.youtube.com/watch?v=nsOzKw-dMgw

O delegație de investitori și reprezentanți ai mediului educațional din Marea Britanie se află în această perioadă la Craiova, pentru a studia oportunitățile de afaceri și posibilitățile de realizare a unor parteneriate cu licee din Bănie. Aceștia vor vizita mai multe fabrici și instituții de învățământ preuniversitar pe profil tehnologic, după cum au declarat într-o conferință de presă susținută la Primăria Craiova.
Călin Humă, om de afaceri de origine română, stabilit în Marea Britanie, a explicat că există interes pentru deschiderea la Craiova a unei fabrici de circuite integrate, în condițiile în care săptămâna trecută s-a apropiat de concretizare deschiderea unei fabrici de filtre de apă, tot în Bănie.
Totodată, din delegația britanicilor face parte și un reprezentant al Highbury College Portsmouth, Tina Upstell, care își dorește să realizeze parteneriate cu licee profesionale din Craiova. În urma acestor parteneriate, s-ar putea realiza un schimb de experiență atât între elevi, cât și între profesori, iar absolvenții a 12 clase ar urma să primească diplome recunoscute atât în România, cât și în Marea Britanie, acest lucru ajutându-i să își lărgească orizonturile. Delegația britanicilor va rămâne în oraș până sâmbătă.
Totodată, în cadrul conferinței de presă, primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat că, pentru viitor, se încearcă găsirea unui teren pentru construirea unui parc industrial al municipalității, pentru a le oferi mai multe alternative posibililor investitori. În prezent, Parcul Industrial I aflat în subordinea Consiliului Județean Dolj este ocupat la maximum, iar autoritatea județeană urmează să investească într-unul nou. Acesta va fi construit tot în apropierea Aeroportului Craiova, pe o suprafaţă de 30 de hectare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS