17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBeneficiarii de fonduri europene, prioritate pentru ministrul Teodorovici

Beneficiarii de fonduri europene, prioritate pentru ministrul Teodorovici

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a participat astăzi la Reuniunea Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU), organizată la sediul Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

Oficialul a făcut un apel către beneficiari de a semnala cât mai rapid toate problemele cu care se confruntă, pentru ca specialiștii MFE să soluționeze cazurile. De asemenea, ministrul le-a cerut beneficiarului POS DRU să depună urgent cereri de plată pentru toate facturile, salariile, bursele și subvențiile rămase restante din anii trecuți, până la 1 august, după ultima modificare a OUG 64/ 2009. Totodată, ministrul a atras atenția Organismelor Intermediare că în cazul în care acestea nu vor da randamentul cerut din perspectiva implementării reformei de simplificare si eficientizare a sistemului în ceea ce privește politica față de beneficiar, MFE va lua măsuri dure acolo unde abordarea va continua să rămână „una stufoasă și fără rezultat”. „Beneficiarul rămâne prioritatea mea și aș vrea tare mult ca toate solicitările dumneavoastră și problemele pe care vreți să ni le semnalați, să fie transmise cât mai curând la noi, pentru a le soluționa cu rapiditate”, a îndemnat Eugen Teodorovici.

Cât privește motivarea experților din instituțiile publice implicați în implementarea proiectelor, ministrul Fondurilor Europene a propus stabilirea unui plafon de salarizare la nivelul celor din MFE și includerea acestei prevederi în Ghidul Solicitantului Condiții Generale 2014.

La rândul său, reprezentantul Comisiei Europene, Aurelio Cecilio, și-a exprimat bucuria de a se afla în România și a arătat ca la nivelul Comisiei Europene sunt apreciate eforturile și paşii făcuți de țara noastră, încurajând autoritățile de la București și beneficiarii să continue drumul început întrucât sunt încă foarte multe de făcut. „În mod cert, plăţile către beneficiari s-au făcut într-un ritm mai alert și mai eficient astfel încât au fost recuperate multe lucruri, dar nu trebuie să uitați că aveți mulți pași de făcut în continuare. N-ar trebui să vorbim astăzi doar despre absorbție, ci mai ales despre ceea ce am reușit să facem împreună în ultimii şapte ani”, a arătat Aurelio Cecilio.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS