11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPirelli a vândut fabrica de cord metalic din Slatina

Pirelli a vândut fabrica de cord metalic din Slatina

Angajaţii fabricii de cord metalic din judeţul Olt vor fi preluaţi şi ei de către investitorul belgian. Fabrica de cauciucuri din Slatina rămâne a firmei Pirelli şi se dezvoltă în continuare.

Grupul italian Pirelli & C. SpA şi compania belgiană Bekaert au semnat un contract pentru vânzarea de către Pirelli a diviziei de cord metalic către investitorul respectiv, pentru o valoare totală (valoarea întreprinderii) de aproximativ 255 de milioane de euro. Tranzacţia cuprinde şi fabrica de cord metalic din Slatina, judeţul Olt, dar fabrica de cauciucuri din aceeaşi localitate rămâne în proprietatea Pirelli, a anunţat compania.
„Tranzacţia va permite Pirelli să se retragă dintr-o afacere unde nu dispune de o dimensiune suficientă a afacerilor pentru a fi competitiv şi să se concentreze pe activităţile de producţie de anvelope premium, cu marje mai ridicate, precum şi să asigure viitorul activităţilor de cord metalic într-un grup care este lider tehnologic pe piaţa prelucrării şi acoperirilor pentru sârma de oţel“, a anunţat Pirelli, printr-un comunicat de presă transmis GdS.

Cei 350 de angajaţi de la fabrica de cord metalic vor fi preluaţi de noul investitor

Reprezentanţii companiei Pirelli au declarat pentru GdS că noul investitor belgian va prelua fabrica de cord metalic cu tot cu angajaţi şi va desfăşura aceeaşi activitate. „Nu se schimbă nimic în ceea ce priveşte angajaţii. Aceştia vor fi preluaţi de Bakaert. Tot ceea ce se schimbă este acţionariatul companiei“, au declarat reprezentanţii Pirelli, responsabili cu relaţia cu mass-media. La uzina de cord metalic din Slatina lucrează circa 350 de persoane, potrivit datelor de la companie.

Cum va continua business-ul între Pirelli şi Bekaert

„Cele două grupuri încheie contracte pe termen lung de furnizare şi dezvoltare de produse“ precizează Pirelli, ceea ce înseamnă că vor exista relaţii contractuale între cele două grupuri şi de acum înainte. Grupul italian Pirelli „îşi concentrează resursele pe producţia de anvelope premium“, afirmă reprezentanţii companiei de anvelope din Slatina, Pirelli Tyres. Grupul italian mai are afaceri în Oltenia, deţinând şi o uzină de filtre pentru motoare diesel la Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj.
Bekaert, cu 27.000 de angajaţi, are clienţi în peste 120 de ţări, în diverse sectoare economice, iar anul trecut a înregistrat vânzări de 4,1 miliarde de euro, potrivit Mediafax.
Tranzacţia dintre cele două mari grupuri va fi supusă reglementărilor din domeniul concurenţei, aplicabile în Europa, iar un rezultat al analizei de acest gen ar putea fi dat publicităţii în a doua parte a anului 2014. Reglementările concurenţiale ar putea cuprinde toate cele cinci fabrici de cord metalic deţinute de Pirelli, situate în Italia, Turcia, România, China şi Brazilia.
Compania belgiană confirmă, pe site-ul său, www.bekaert.com tranzacţia cu Pirelli, precizând că va prelua întregul personal din cele cinci fabrici şi acţiunile integrale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS