20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriASF: Compania de asigurare Astra intră în administrare specială

ASF: Compania de asigurare Astra intră în administrare specială

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a decis deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială pentru Societatea Asigurare-Reasigurare Astra SA, se arată într-un comunicat transmis de ASF. În şedinţa de astăzi, „Consiliul ASF a analizat raportul de control privind Societatea Asigurare-Reasigurare Astra SA şi Nota Direcţiei Supraveghere şi Stabilitate Financiară privind Societatea Asigurare-Reasigurare Astra SA. În urma analizelor, Consiliul ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiară prin administrare specială pentru societate”, se arată în documentul citat.

Raportul de control şi Nota Direcţiei Supraveghere şi Stabilitate Financiară au făcut obiectul unei evaluări comune cu Banca Naţională a României şi Ministerul Finanţelor Publice. În urma acestei evaluări a rezultat că „expunerea sistemului bancar din România pe Societatea Asigurare-Reasigurare Astra SA este redusă, problemele financiare ale societăţii neantrenând risc sistemic în sectorul bancar. De asemenea, riscul de contaminare în sistemul asigurărilor este limitat, potrivit analizelor care au stat la baza deciziei ASF”, mai precizează comunicatul.

Administratorul special al companiei Asigurare-Reasigurare Astra SA, numit de către ASF, este KPMG Advisory, având ca mandat redresarea financiară a societăţii.

Din calculele ASF, care vor fi puse la dispoziţia administratorului special, Societatea Asigurare-Reasigurare Astra SA va avea nevoie de o majorare de capital semnificativă, urmând ca administratorul special să stabilească suma necesară pentru acest aport de capital. ASF a precizat că toate poliţele de asigurare emise de către Astra S.A. rămân valabile de la momentul emiterii până la expirare. Societatea va fi obligată să onoreze din propriile disponibilităţi financiare existente sau rezultate din administrarea specială toate solicitările care decurg din poliţele de asigurare, se mai arată în comunicatul transmis de ASF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS