Salariul minim pe economie crește de astăzi de la 800 la 850 de lei

(Foto: capital.ro)

Salariul minim pe economie creşte de la 1 ianuarie 2014 la 850 de lei brut pe lună, faţă de 800 de lei cât era până acum. Majorarea salariului minim pe economie aduce câteva zeci de lei în buzunarul angajaţilor care primesc un astfel de venit lunar. Dacă o persoană plătită cu salariul minim primea până acum 668 de lei în mână, de la 1 ianuarie 2014, salaiul efectiv pe care îl vor primi muncitorii plătiţi cu salariul minim va fi de 710 lei, conform calculelor GdS.  

De la 1 iulie 2014, Guvernul va creşte salariul minim din nou, acesta urmând să ajungă la 900 de lei pe lună. Dacă pentru persoanele fizice această majorare a salariului minim înseamnă câţiva bănuţi în buzunar, o astfel de creştere a salariului minim brut pe ţară înseamnă o povară în plus pentru firme, care trebuie să plătească la stat mai mulţi bani din contribuţii şi impozit pe venit, pentru salariaţii pe care îi au cu acte în regulă.

În decursul anului 2013, salariul minim pe economie a crescut de două ori, iar după acele majorări, au intrat în vistieria statului impozite şi contribuţii mai mari. 


Autori

Comenteaza acum

Alte stiri

30 septembrie 2014

Vâlcea: Parcul industrial din Drăgăşani aşteaptă investitori

Noul parc industrial din municipiul Drăgăşani aşteaptă investitori care să vină şi să dezvolte afaceri în această zonă din judeţul Vâlcea, informează Curierul de Râmnic. Complexul se întinde pe o suprafaţă de 16 hectare, iar concesiunea pentru ...
Top