15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Contex de Moş Nicolae

http://www.youtube.com/watch?v=wPIKSuG1KPA

\n

Târgul de îmbrăcăminte şi încălţăminte deschis în buricul Craiovei atrage mulţi cumpărători. Ca noutate, la această ediţie se pot găsi la câteva standuri rochii şi accesorii pentru Crăciun şi petrecerea de Revelion.
Un nou târg Contex s-a deschis, ieri, în Bănie, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Dolj, în incinta Teatrului Naţional „Marin Sorescu“. Unii comercianţi care participă la ediţia de Moş Nicolae a târgului Contex şi-au îmbogăţit paleta expoziţională cu produse de sezon, specifice petrecerilor de Crăciun şi Anul Nou. Pe lângă tradiţionalele articole de îmbrăcăminte, încălţăminte din piele, cojoace şi articole de lenjerie intimă, la târg sunt câteva standuri cu bijuterii hand made, bijuterii de argint, rochii de seară, costume bărbăteşti şi alte accesorii ce pot fi purtate în noaptea dintre ani. În rest, sunt aproximativ aceiaşi expozanţi şi comercianţi ca şi la ediţiile precedente ale târgului, iar mulţi dintre ei sunt producători. Aceştia îşi menţin inclusiv locurile închiriate pentru acest gen de comerţ.

„Trebuie ales mai întâi accesoriul şi apoi rochia“

Vizitatorii pot găsi la târg de la bluze şi fuste uni sau cu imprimeuri, din mătase sau stofă şi până la paltoane, pardesie şi haine de piele. Preţurile variază de la un producător la altul. Paltoanele sunt de la 180 la 300 de lei, iar cele mai scumpe astfel de haine sunt cojoacele din piele de oaie, care sar şi de 600 de lei. Rochiile de seară (prezente doar la câteva standuri) au preţuri de la 100 la 350 de lei, dar diferă atât calitatea, cât şi designul.
La Contex se găsesc şi accesorii create manual. Loredana Voicu a explicat: „Eu şi soţul meu facem produse hand made. (…) Trebuie ales mai întâi accesoriul şi apoi rochia. Altfel nu merge!“. Întrebată de ce vine la astfel de târguri, Loredana Voicu a precizat: „Este a patra oară când particip şi vin pentru că lumea este receptivă. Târgurile cu specific hand made sunt organizate mai mult în aer liber, or, acum căutăm spaţii închise, că e frig. Doamnele vor să fie cochete, iar domnişoarele vor să fie unice. Eu mă adresez celor care vor să fie unice“.

Preţ redus la încălţăminte

Faţă de ediţiile precedente, producătorii prezenţi la Contex au mai lăsat din preţurile la încălţămintea de sezon. „Avem cele mai ieftine cizme din piele naturală, la jumătate de preţ şi îmblănite. Le puteţi găsi la 180-200 de lei“, a spus Andreea Ramona Sus, reprezentanta unui producător din Arad, care a adăugat că vin adesea la târgul organizat la Craiova, deoarece au vânzări destul de bune aici.
În prima zi a târgului, foaierul Teatrului Naţional s-a animat de cumpărători de toate vârstele abia în jurul prânzului. „Caut o rochie de seară pentru Revelion, dar numai la un stand am găsit ceva… Vin adesea la acest târg, iar preţurile sunt acceptabile“, a spus Ana Maria Başaldiu, o tânără vizitatoare.
Craiovenii pot vizita Târgul Contex până duminică, 8 decembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS