8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriContex - un alt mod de comerţ modern

Contex – un alt mod de comerţ modern

http://www.youtube.com/watch?v=UykqUH9_VR4

\n

Producătorii schimbă modul clasic de a-şi vinde marfa doar în magazine şi îmbunătăţesc oferta, participând la târguri, unde are avantaje inclusiv clientul, deoarece poate alege dintr-o multitudine de produse, la preţuri variate.

Târgul Contex, ediţia de toamnă, şi-a deschis, ieri, porţile, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Dolj, în parteneriat cu o firmă din Bucureşti. „Este pentru prima dată în ultimii opt – nouă ani când organizăm în noiembrie o nouă ediţie a târgului, în care sunt prezente firme care aduc produse specifice sezonului rece, dar şi firme care oferă discounturi foarte mari pentru produsele pentru care sezonul a trecut. Sunt prezente 47 de firme, în acelaşi parteneriat cu o firmă din Bucureşti. Încercăm să aducem cât mai mulţi producători, pentru ca oferta noastră să fie adecvată pentru craioveni. Sunt 34 de producători prezenţi la Craiova, iar preţurile, fireşte, sunt tot de producător“, a declarat George Moţăţăianu, directorul Expo Oltenia, firmă care aparţine CCI Dolj şi este specializată pe organizarea de târguri şi expoziţii.

Se caută dealeri zonali

Firmele din zona comerţului cu îmbrăcăminte şi încălţăminte se canalizează pe acest nou gen de comerţ – prin intermediul târgurilor.
„Producătorii prezenţi la târg participă la toate genurile de manifestări de acest gen organizate în marile municipii. În ultimii cinci-şase ani, acest gen de manifestări a luat o amploare deosebită, iar unii producători îşi caută şi dealeri în zonă. Mulţi dintre ei reuşesc şi vând angro şi cu excepţia târgurilor care au căpătat, deja, o ritmicitate lunară, ei îşi caută şi magazine în care să vândă“, a explicat George Moţăţăianu.
Un producător din Braşov a venit pentru a opta oară la Craiova, pentru a-şi vinde articolele de îmbrăcăminte (în special de damă).
„Am venit pentru că aici am un public care apreciază calitatea, produsele româneşti, cu materiale de calitate şi cu finisaje de calitate. Şi, deşi preţul nu este mic, oamenii preferă să dea un ban în plus pe un produs de calitate, pentru că este mai avantajos în acest fel, la produsele pe care le cumperi“, a declarat Doru Doroftei, de la Ariete Atelier Braşov. Afacerea prosperă prin intermediul târgurilor, iar la Craiova producătorul a găsit exact publicul pe care îl ţinteşte. Participarea la târguri îi face pe producători mai „vizibili“, iar consumatorii pot alege din mai multe produse. „În târguri, consumatorii au posibilitatea să aleagă dintr-o varietate de produse, iar noi venim cu preţuri bune la lichidare de stoc, astfel încât clienţii să plece mulţumiţi“, a mai spus producătorul braşovean. Expozanţii mai spun că pentru ei este foarte important locul în care se desfăşoară Contex, în incinta unui teatru şi în mijlocul oraşului, deoarece accesul publicului este facil.

Vizitatorii preferă târgurile

Craiovenii s-au familiarizat cu târgurile organizate de CCI Dolj şi ştiu că ar putea găsi ceea ce doresc la târgul Contex.
„E marfă interesantă, marfă modernă şi întotdeauna găseşti ceva interesant de cumpărat. Preţurile să ştiţi că sunt bune. Este mai interesant acest gen de comerţ, pentru că marca vine direct de la producător şi există o varietate de modele, iar preţurile sunt de producător“, a spus o tânără vizitatoare.
„Îmi doresc să-mi cumpăr o rochiţă tricotată, că am văzut-o la ediţia trecută a târgului. Vin la acest târg în limita timpului disponibil. Preţurile sunt acceptabile“, a spus Lavinia Câmpeanu, o altă vizitatoare.
La târg, puteţi găsi încălţăminte de toamnă şi de iarnă, haine de blană, haine de piele (mai puţine ca în anii anteriori), paltoane, pardesie, rochii de zi sau de ocazie, costume bărbăteşti, lenjerie, dar şi alte produse care se poartă în sezonul de vară, cum ar fi bluze, fuste, pantofi şi multe accesorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS