16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCine conduce Fiscul regional

Cine conduce Fiscul regional

În structura Direcţiei Generale Regionale cu sediul la Craiova a fost cooptat un director din Olt, care se ocupă de Inspecţia Fiscală pe toate cele cinci judeţe. Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Dolj este condusă de Bogdana Camelia Dragomirescu. A crescut considerabil numărul de directori stabiliţi la Craiova.

Conducerea locală atât a Fiscului judeţean, cât şi a celui regional, cu sediul la Craiova, este compusă din 11 directori, după reorganizarea dictată de ANAF. Înainte de acest procedeu, când nu exista Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Craiova, la fosta DGFP Dolj şi la fosta AFP a Municipiului Craiova existau şase directori. Toţi cei puşi în funcţii de conducere sunt cu delegaţie, urmând ca postul să fie ocupat definitiv după organizarea unui concurs.

Un director general şi cinci executivi la regiune

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Craiova este condusă de şase persoane. Directorul general al instituţiei este Mircea Pârvuleţu – cel care conducea înainte direcţia judeţeană, secondat la conducere de alţi cinci şefi. Mihai Antonescu a avansat de la Colectarea impozitelor şi taxelor de la nivel judeţean, ca director executiv pe Colectare la nivel de regiune. La Inspecţia Fiscală la nivelul DGRFP Craiova se află Marin Cârnaru, singurul director executiv de la nivelul regiunii cooptat din alt judeţ, în afară de Dolj. El face naveta din judeţul Olt şi a deţinut în trecut funcţiile de director adjunct al Administraţiei Fiscale Slatina şi de consilier la Inspecţia Fiscală din judeţul Olt, fiind de 20 de ani în sistemul finanţelor locale.
Adrian Matei deţine funcţia de director executiv al unei structuri nou-înfiinţate, aceea de Servicii Interne la nivelul DGRFP Craiova, care se ocupă cu serviciile proprii ale instituţiei, cum ar fi cele de personal, de contabilitate etc. El a fost în prealabil adjunct al Administraţiei Finanţelor Publice Craiova. Director executiv al Trezoreriei din toată regiunea a devenit Maria Găman, care înainte de această numire deţinuse postul similar de la nivel de judeţ.
După ce Vama a fost încorporată la nivelul Fiscului, noua structură a Direcţiei Regionale Vamale îl are ca director executiv pe Benoni Dimulescu, cel care conducea fosta Direcţie Regională pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova.

Cine se află la „frâiele“ Finanţelor doljene

Şefa Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Dolj a devenit Bogdana Camelia Dragomirescu, care înainte de această numire a fost inspector în cadrul Inspecţiei Economico-Financiare de la Dolj. Ea spune că este de cinci ani în sistemul Finanţelor locale. Bogdana Dragomirescu este ajutată de patru şefi-adjuncţi, dintre care doi la Colectare impozite şi taxe (defalcat pe contribuabili mici şi contribuabili mijlocii) şi doi la control. Mircea Simion, fostul şef al AFP Craiova, este acum şef-adjunct a AJFP Dolj pe Colectare impozite mici contribuabili, iar la Colectare impozite de la contribuabili mijlocii este Dragoş Dumitru, fost inspector la Inspecţie Fiscală la nivel de judeţ.
La Control fiscal contribuabili mici este şef-adjunct Ilie Ioana, fost inspector la Inspecţie Fiscală în cadrul Direcţiei Generale Mari Contribuabili, în cadrul ANAF. Şef-adjunct al AJFP Dolj pe secţiunea Contribuabili Mijlocii a fost numit Ioan Filipescu, care a deţinut aproximativ două decenii funcţia de director şi director executiv adjunct al activităţii de Inspecţie Fiscală a vechii structuri de la nivel de judeţ, DGFP Dolj.

Care sunt direcţiile regionale

Fiscul a publicat pe 2 septembrie, în Monitorul Oficial nr. 544, Ordinul nr. 2.211/2013, prin care este prezentată noua structură teritorială definitivă a autorităţilor fiscale. Ordinul respectiv a intrat în vigoare la data publicării.
Prin HG nr. 520/2013, coroborată cu ordinul amintit, activitatea Finanţelor la nivel local a fost reorganizată în opt direcţii regionale, care au sedii în oraşele următoare: Iaşi, Galaţi, Ploieşti, Craiova, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov şi Bucureşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS