10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNoul reprezentant al FMI pentru România preia mandatul mâine

Noul reprezentant al FMI pentru România preia mandatul mâine

Noul reprezentat rezident al Fondului Monetar Internaţional (FMI) pentru România şi Bulgaria, Guillermo Tolosa, va prelua oficial mandatul, pe 1 iulie, de la actualul ocupant al acestui post, Tonny Lybek, care îşi încheie misiunea, informează Agerpres.

Tolosa, cetăţean uruguayan, este în prezent reprezentant rezident al FMI pentru Armenia, unde a lucrat îndeaproape cu autorităţile pe programul economic sprijinit de FMI. Anterior acestei funcţii, acesta a deţinut diverse atribuţii în cadrul FMI, contribuind inclusiv la gândirea strategică a instituţiei şi la analize privind politicile de dezvoltare macroeconomică într-un număr de ţări din America Latină şi Estul Europei.

Înainte de a se alătura FMI, Tolosa a activat ca economist şi profesor de economie la Centrul de Cercetări Economice (CINVE) din Uruguay şi la Universitatea Republicii Uruguay. De-a lungul carierei, Tolosa a obţinut diverse titluri şi a scris mai multe lucrări pe probleme politice. Tolosa deţine un doctorat în economie la Universitatea California, Los Angeles.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS