13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAJOFM Vâlcea a virat banii către salariaţii Oltchim

AJOFM Vâlcea a virat banii către salariaţii Oltchim

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Vâlcea a efectuat astăzi cea de-a doua plată a creanţelor salariale căre angajaţii Oltchim, atât pentru cei de pe platformă RâmnicuVâlcea cât şi pentru cei de la Piteşti. Valoarea decontată a fost de 5.173.951 lei, reprezentând 90,92% din valoarea drepturilor salariale restante, aferente lunii aprilie 2013, pentru 3.192 de angajaţi. Suma a fost virată din Trezoreria Municipiului Rm.Vâlcea către patrusprezece bănci comerciale, acolo unde salariaţii Oltchim SA îşi au conturile personale. Diferenţa de 516.486 lei va fi plătită la începutul lunii iunie anul curent. 
În total, suma alocată din fondul de garantare pentru plata creanţelor salariale al AJOFM Vâlcea catre SC Oltchim SA, a fost de 16.603.810 lei, reprezentând drepturi salariale restante aferente lunilor decembrie 2012 (parţial), martie şi aprilie 2013.
Până la această dată, AJOFM Vâlcea nu a primit nicio notificare din partea societăţii comerciale Oltchim SA referitor la disponibilizări colective. Conform legii, angajatorul aflat în procedura de insolvenţă este obligat să înştiinţeze instituţia AJOFM Vâlcea cu 15 zile lucratoare înainte de disponibilizarea personalului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS