10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriNeplata impozitelor lasă părinţii fără indemnizaţie pentru copii

Neplata impozitelor lasă părinţii fără indemnizaţie pentru copii

Un număr de 108 craioveni au rămas fără indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului până la doi ani, din cauză că nu şi-au plătit taxele şi impozitele la primărie. Acestora li se adaugă alte şase persoane din judeţ, cărora li s-a suspendat plata indemnizaţiei din acelaşi motiv. Această măsură este prevăzută în Legea nr. 166/2012 privind aprobarea OUG nr. 124/2011 pentru modificarea şi completarea unor acte normative care reglementează acordarea de beneficii de asistenţă socială. „Iniţial, cei de la Impozite şi Taxe ne-au transmis că 290 de persoane sunt în situaţia de a li se suspenda drepturile de plată. Dar am constatat că 90 erau deja ieşite din plată şi au mai rămas 200. După ce au actualizat acest centralizator, numărul celor care nu şi-au plătit taxele a scăzut la 108 în Craiova şi încă şase în judeţ. Ei erau obligaţi prin lege să plătească impozitul pe clădire, teren şi autoturism, nu vorbim de amenzi sau alte sancţiuni. Este vorba de impozitul pe anul 2012, ultimul termen de plată fiind 31 martie 2013. Precizăm că plata acestui drept doar se suspendă. Dacă plătesc până la 30 iunie, plata se reia, inclusiv drepturile restante“, a declarat Marius Simcelescu, directorul AJPS Dolj.
Beneficiarii rămaşi fără bani se plâng că nu i-a avertizat nimeni, iar pe mulţi dintre ei aceste sume de bani îi ajută să-şi susţină întreaga familie. Ca să poată să primească iar banii, unii dintre aceşti părinţi s-au repezit la ghişeele de la Serviciul Taxe şi Impozite şi au plătit datoriile restante.
„Mie mi-au suspendat acest drept din luna aprilie pentru că nu am plătit taxele pentru acest an, nu pe cele de anul trecut. Nu mi-a venit nici o notificare de la Impozite, m-am trezit pe 22 aprilie cu decizia de suspendare, tocmai în perioada în care nu puteai să te duci să plăteşti. Acum am plătit impozitul şi pe anul acesta, să nu mai fie probleme. Am copilul de un an şi zece luni şi încă mai am dreptul să încasez această indemnizaţie“, a spus Cerasela Dinu, o craioveancă venită ieri să-şi rezolve această problemă la AJPS Dolj.
Pentru reluarea plăţilor, beneficiarii trebuie să aducă la agenţie o copie după actul eliberat de Direcţia de Impozite şi Taxe Craiova, care face dovada că şi-au plătit impozitul. Dacă părinţii cărora li s-a suspendat acest drept nu achită datoria la bugetul local, rămân fără indemnizaţie. Suspendarea, reluarea şi încetarea drepturilor se fac prin decizia directorului AJPS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS