14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriVosganian: Sunt mai multe oferte pentru Oltchim

Vosganian: Sunt mai multe oferte pentru Oltchim

Guvernul are mai multe oferte pentru combinatul chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea, de la companii din domeniu, firme româneşti şi traderi de produse şi materii prime, a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, potrivit Mediafax. Vosganian a mai spus că Oltchim este privatizabil, deşi FMI este „foarte sceptic”.

„Nu vă pot spune cine sunt pentru că nu ar fi corect şi pentru că nu vreau să tranform privatizarea Oltchim într-un spectacol, aşa cum s-a întâmplat anul trecut”, a afirmat Vosgania în emisiunea „După 20 de ani”, difuzată duminică de Pro TV.
Vosganian a adăugat că a avut consultări atât cu ambasadorul Rusiei la Bucureşti, cât şi cu ambasadorul României la Moscova, pe teme privind Oltchim şi combinatele din România ale grupului rus Mechel, care de curând au fost vândute pentru 52 de euro.

El a mai precizat că are şi un „plan B” în ceea ce priveşte Oltchim, care constă în accesarea unor fonduri de la un consorţiu de bănci şi numirea unui management privat care să atragă şi traderi de produse şi materii prime în sprijinirea combinatului chimic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS