8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriPalatul RSR are în continuare activitatea suspendată

Palatul RSR are în continuare activitatea suspendată

După ce activitatea firmei a fost suspendată de Garda Financiară (GF) Dolj, firma care administrează Palatul RSR de la Podari nu a cerut nici până acum reluarea activităţii. Reprezentantul societăţii spune că va relua în martie activitatea şi că va organiza toate nunţile planificate anul acesta.

Firma care administrează restaurantul RSR de la intrarea în Podari, Grand Resort Pallace SRL, deţinută de Constantin Gheorghe, are în continuare activitatea suspendată, la decizia Gărzii Financiare (GF) Dolj. Pe 9 ianuarie, GF Dolj a suspendat activitatea firmei respective, pe motiv că nu a fost dotată cu casă de marcat fiscală şi nu a emis participanţilor la petrecerea de Revelion factură însoţită de bon fiscal, pentru că, potrivit legislaţiei în vigoare persoanelor fizice trebuie să li se emită bon fiscal. Societatea a emis factură şi chitanţă pentru cei care au participat la eveniment. Comisarul-şef al Gărzii Financiare Dolj, Cornel Corcoveanu, a declarat pentru GdS: „Activitatea societăţii care administrează restaurantul RSR este în continuare suspendată. Până la această dată, societatea nu a venit să solicite reluarea activităţii şi să facă dovada achiziţionării şi fiscalizării unei case de marcat“.
Contactat telefonic, Constantin Gheorghe a declarat că a cumpărat casă de marcat şi a fiscalizat-o pe 15 ianuarie, dar a recunoscut că încă nu a cerut reluarea activităţii firmei sale: „Voi relua activitatea înainte de lăsarea Postului pentru Paşte, în luna martie, pentru că am un eveniment de organizat, o cununie. Nu am redeschis până acum pentru că nu prea este activitate la noi, în această perioadă a anului“. El a mai spus că pe perioada cât este activitatea suspendată a firmei au fost trimişi acasă în concediu fără plată şi cei 11 angajaţi ai societăţii.
Amintim că la trecerea dintre ani, petrecerea organizată în restaurantul mai sus amintit a degenerat într-un scandal imens, după ce unii meseni au acuzat că au primit la masă peşte stricat şi alune cu viermi. Scandalul a luat amploare, iar invitaţii au început să îşi pregătească mâncarea în bucătărie, în timp ce personalul restaurantului a dat bir cu fugiţii. Deţinătorul afacerii se scuză susţinând că nimeni nu s-a „îmbolnăvit de la restaurantul meu, în condiţiile în care pentru astfel de evenimente nici măcar pătrunjelul nu îl cumperi din piaţă, ci de la firme specializate care dau certificat de calitate şi de conformitate“.

A contestat în instanţă amenda Gărzii Financiare

Constantin Gheorghe susţine că a contestat în instanţă decizia GF Dolj de a amenda societatea cu 8.000 de lei şi de a-i suspenda activitatea până la dotarea cu casă de marcat fiscală. „Am dat în judecată Garda Financiară pentru amenda aceea, pentru că eu sunt o firmă care face evenimente din când în când, nu am activitate curentă de alimentaţie publică să dau bon fiscal oamenilor în fiecare seară. Legea are o scăpare în acest sens, că nu ia în calcul şi activităţi ca a mea. Eu am dat factură şi am tăiat chitanţă. Deci, acele venituri sunt înregistrate în contabilitate. Eu nu sunt singurul din domeniul alimentaţiei publice care a procedat în acest fel. Sunt şi alţii…“. Societatea Grand Resort Pallace SRL a mai fost amendată de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor cu suma de 30.000 de lei, despre care Constantin Gheorghe susţine că a achitat-o.

30-40 de evenimente în 2013

De la incidentele înregistrate la petrecerea de Revelion la Palatul RSR şi până acum, cinci familii au rezervat spaţiu pentru a organiza evenimente la restaurantul de la Podari, susţine omul de afaceri, în ciuda faptului că activitatea firmei este încă suspendată. „Anul acesta, avem planificate în jur de 30-40 de evenimente mari la RSR şi le vom organiza pe toate“, a conchis Gheorghe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS