„Zilele porţilor deschise“ la Top Gel

Autori


Sute de craioveni s-au înscris pe liste şi vor să vadă cum se produce îngheţata Top Gel, la moderna fabrică din Cârcea. Primii copii care au vizitat ieri fabrica se aşteptau să vadă pe liniile de producţie o marmotă care să amestece într-o oală mare cu lapte.

Producătorul local de îngheţată Top Gel a deschis ieri porţile craiovenilor şi tuturor celor care doresc să vadă cum se fabrică îngheţata. Primii care au păşit în fabrica de îngheţată ieri de dimineaţă au fost copiii de la o grădiniţă particulară din Craiova, care au stat minute în şir să privească modul cum se produce desertul pe care ei îl consumă cu plăcere. Micuţii credeau, în primă fază, că vor vedea în fabrică marmota care amestecă într-un cazan mare cu lapte, pentru a produce îngheţata. La finalul vizitei, micuţii i-au aplaudat pe muncitorii care ambalau îngheţata Top Gel. „Am venit să văd cum se face îngheţata, pentru că îmi place foarte mult. Nu ştiam că se face aici. Mi-a plăcut cum trec pe bandă îngheţatele“, a spus Raluca Demetrian, care are cinci ani şi jumătate. „Soţia mea s-a ocupat de programarea copiilor la această vizită la Top Gel, după ce a citit anunţul în Gazeta de Sud. Noi avem un program amplu luna aceasta: ducem copiii în mai multe fabrici din Craiova, pentru a vedea cum se realizează diverse produse, iar aceasta este a doua fabrică pe care o vizităm“, a spus deţinătorul grădiniţei Joylight, Gabriel Dumbravă, care a adăugat că a fost foarte interesant pentru micuţi să vadă cum se fabrică desertul lor preferat.

Compania informează că se poate intra în fabrică în grupe de câte 25 de persoane, după o programare prealabilă. Până acum s-au înscris pe liste peste 600 de oameni, în special copii şi studenţi, dar s-a format şi o grupă de pensionari, licenţiaţi în domeniul industriei alimentare. Campania „Zilele porţilor deschise“ la Top Gel este programată între 14-31 mai, dar organizatorii au spus că este posibil să reia vizitarea fabricii, datorită succesului mare pe care iniţiativa l-a avut încă de la început.

Cotă de piaţă de 20% în România

Zilnic, la Top Gel se fabrică 50-60 de tone de îngheţată. În întreaga firmă există 712 angajaţi, inclusiv la cele 21 de puncte de lucru din ţară. În procesul de producţie de la fabrica de îngheţată din comuna Cârcea (lângă Craiova) sunt angrenaţi 250 de oameni, care lucrează în trei schimburi. Câteva luni pe an, la Top Gel se lucrează „la foc continuu“. „Considerăm că ne-am consolidat cota de piaţă la 20% pe ţară, ca volum, şi estimăm că ocupăm locul I sau II pe ţară în acest moment. Producţia de îngheţată începe la noi la mijlocul lunii martie. Pe anul 2011, cifra de afaceri a companiei a fost de 17,3 milioane de euro“, a declarat Adriean Asan Mic, directorul general al Top Gel.


„Totul este natural“

Ideea ca oamenii să aibă posibilitatea să viziteze fabrica i-a aparţinut unuia dintre asociaţi, care este şi administrator al Top Gel, Petre Popa. El a spus că a iniţiat această campanie „pentru ca oamenii să ştie cum se fabrică îngheţata, să fie în temă, dar, mai ales, vrem să le arătăm consumatorilor noştri că îngheţata Top Gel se produce în cele mai bune condiţii. Am mers pe ideea de transparenţă. Copiii care vizitează fabrica primesc câte o îngheţată de la noi“, a spus Petre Popa, asociat la Top Gel. El a menţionat că îngheţata Top Gel este un produs realizat din componente naturale: „Totul este natural la îngheţată, pentru că, începând de anul acesta, legile comunităţii europene obligă ca toate ingredientele să fie naturale şi nu «identic naturale», coloranţii sunt naturali, laptele este praf – deci natural, folosim ca şi grăsimi uleiul de cocos, care este natural etc. Singurul care poate fi nenatural este stabilizatorul, emulgatorul, adică acel ingredient care leagă îngheţata, dar procentul în care se foloseşte este infim şi acesta se utilizează conform unor legi“.

Cum se face îngheţata

La Top Gel se produc 35 de sortimente de îngheţată: pe băț, la cornet, sandvici, vafă, dar şi rulade, de tip tort şi altele. Se produce în condiţii de maximă siguranţă alimentară, iar containerele şi utilajele folosite sunt dintre cele mai noi şi performante, informează compania. Cornetele sunt aduse din Franţa, iar unele dintre caserole din Germania. În rest, materia primă provine din România. După ce se face recepţia materiilor prime (lapte praf, zahăr, coloranţi naturali, grăsimi vegetale, arome şi adaosuri, cum ar fi bucăţi de ciocolată, de caramel sau topinguri), acestea vor fi depozitate în condiţii speciale. Apoi începe fabricarea îngheţatei. Ingredientele sunt amestecate în containere speciale, după care urmează pasteurizarea la temperaturi foarte înalte (80-82 de grade Celsius). Top Gel susţine că amestecul se lasă la maturare câteva ore, apoi urmează o operaţiune care se numeşte frezerare, adică mixul de îngheţată este adus la temperaturi de -46 de grade Celsius. După aceea se pune în forme şi se ambalează, apoiîngheţata se supune unui şoc termic în tunelul special, la -37 de grade, unde se ţine 30-40 de minute sau chiar o oră, în funcţie de sortiment. Urmează împachetarea şi depozitarea la -18 grade Celsius. Îngheţata este apoi distribuită către magazine, de unde ajunge în mâna sau în frigiderul consumatorilor.Comenteaza acum

Alte stiri

Sumarul ediției de marţi, 15 mai 2012

Actualitate

» Adrian Rădulescu: Camerele Agricole vor deveni funcţionale până în toamnă
» Întreruperi energie electrică de mâine
» Bancul zilei
» Tabuuri feminine
» Ponta, după întâlnirea cu Băsescu şi Isărescu: Situaţia României este stabilă
» Vremea în Oltenia
» Ia te uită!
» Avionul preşedintelui Franţei a fost lovit de un fulger în drum spre Berlin
» Deţinutul român decedat la Lecce solicitase azil politic în Italia încă din 1990
» Patru curse aeriene, deviate de pe aeroportul Otopeni din cauza furtunii
» Jean-Marc Ayrault, noul premier al Franţei
» Guvernul va aproba mâine un acord pentru un miliard de euro de la BM
» Liviu Pop, ministru interimar al Educaţiei
» Ioan Mang a demisionat de la Ministerul Educaţiei
» Box – Froch: Nu mă pot gândi la o înfrângere în partida cu Bute
» Traian Băsescu l-a numit pe Bogdan Oprea purtător de cuvânt
» Gorj: Dosar penal pentru un bărbat care a furat gazolină
» Ambasada României în Italia a solicitat mai multe informaţii despre cazul românului decedat
» Grecia va convoca noi alegeri legislative
» Gorjeanca Ileana Spiroiu, şefă la Agenţia de Cadastru
» Craiova: Accident pe bulevardul Dacia
» SMURD va achiziţiona un avion pentru transportul victimelor în stare gravă
» Craiova: Restricţii de circulaţie pe strada Arieş
» Vremea se menţine răcoroasă şi instabilă în următoarele două zile
» Dolj: La volan cu documente false

Local

» Olguta, candidatura in nocturna pe stadion, pe muzica lui Goran Bregovici
» Şinele de pe străzi, spaima şoferilor
» Dinel Staicu (Nuţu) a rămas în arest
» Cine ne consiliază copiii la şcoală?
» Elena Costea, înscăunată prefect
» Eleva de 15 ani care s-a sinucis se pregătea de banchet
» Voluntariatul nu e o poveste, voluntariatul e de povestit!
» Comisiile de bacalaureat, plătite la fel ca anul trecut
» Şerban Huidu, trimis în judecată pentru ucidere din culpă

Gorj

» Jumătate din panourile electorale au rămas nefolosite
» Transalpina, construită fără acordul de mediu
» Director de şcoală, amendat pentru propagandă electorală în instituție
» Gorjeancă medaliată la CE de gimnastică
» Scurte ştiri

Sport

» Octavian Bellu: La Londra va fi mai greu
» Oltchim a luat-o şi pe Silvia Navarro
» Lemnaru a băgat Rapidul în sperieţi
» Cadou otrăvit pentru Craiova

Bani & Afaceri

» „Zilele porţilor deschise“ la Top Gel

Magazin

» Alimente pentru fericire
» Meditaţie benefică… ştiinţific
» Horoscop
» Rachel McAdams călătoreşte în timp
» Petra Nemcova, din nou îndrăgostită
» Beyonce, o mămică sexy

Top