17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBlejnar - dat afară, ANAF - la raport

Blejnar – dat afară, ANAF – la raport

Sorin Blejnar a fost revocat ieri din funcţia de director al ANAF de premierul Mihai Răzvan Ungureanu după o discuţie pe care a avut-o cu acesta. Plecarea lui Blejnar vine după ce acum două luni premierul  ceruse ca în 60 de zile acţiunile de combatere a evaziunii fiscale în zonele alcool şi produse vegetale să aducă venituri la buget de cel puţin 1,5% din PIB, precizând că obiectivul combaterii evaziunii este unul de „siguranţă naţională“.
Şeful executivului a arătat că accesarea fondurilor europene şi combaterea evaziunii fiscale sunt cele „două surse importante pentru creşterea veniturilor bugetare şi a produsului intern brut“.
„Avem venituri de 33% din PIB, sub media europeană de 40%. Vă cer ca în termen de 60 de zile, acţiunile dumneavoastră de combatere a evaziunii fiscale în zonele alcool şi produse vegetale, cu respectarea prevederilor legale, să aducă venituri la buget de cel puţin 1,5% din PIB. Aveţi sprijinul meu necondiţionat pentru aplicarea măsurilor necesare obţinerii acestui rezultat“, a declarat primul-ministru în cadrul întâlnirii.
Şi ministrul finanţelor publice, Bogdan Drăgoi, a arătat atunci că „intensificarea măsurilor de combatere a evaziunii fiscale ne va permite să fim mai flexibili în ceea ce priveşte cheltuielile cu investiţiile, în timp ce rămânem stricţi pe ţinta de deficit bugetar pentru 2012 de 1,9% din PIB“.
Şi fără Blejnar la conducere, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a anunţat că va centraliza din teritoriu sumele stabilite din evaziune fiscală, iar cel mai probabil datele vor fi făcute publice vineri, au declarat ieri surse din cadrul ANAF. „Până vineri vom centraliza din teritoriu sumele stabilite din evaziune fiscală, şi tot atunci, cel mai probabil, le vom face publice. Pentru realizarea situaţiei trebuie luată în considerare inclusiv ziua de marţi“, au explicat aceleaşi surse.
 NewsIn

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS