17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & Afaceri14 candidaţi pentru un post la Ford

14 candidaţi pentru un post la Ford

Recrutorii au strâns 7.000 de CV-uri de la craioveni şi alţi locuitori de prin împrejurimi care vor să se angajeze la Ford. Concurenţa este acerbă.

Ford România a anunţat că în jur 7.000 de doljeni s-au înscris pentru cele 500 de posturi oferite de producătorul de autoturisme din Craiova, în cadrul procesului de selecţie care a durat două săptămâni. „De la data demarării campaniei de recrutare şi până în prezent, aproximativ 7.000 de persoane s-au înscris în procesul de selecţie. Ne bucurăm să vedem că există un asemenea interes din partea cetăţenilor Craiovei şi a celor din împrejurimi pentru a se alătura echipei Ford România“, au declarat ieri reprezentanţii Ford România. Un calcul matematic ne arată că pentru un post oferit în acest an de către Ford concurează, în medie, 14 oameni. Concurenţa pentru un loc de muncă la producătorul de autoturisme este foarte mare. Până în prezent, Ford nu a dezvăluit câte persoane au fost preselectate să meargă mai departe.
În perioada următoare, candidaţii selectaţi vor parcurge etapele specifice procesului de selecţie. Acest proces se va încheia în luna mai, informează compania. Ford a căutat să angajeze, în principal, operatori de bază şi specialişti de întreţinere. Din cei 7.000 de candidaţi, vor fi angajaţi 500 până în luna iunie a acestui an, când se aşteaptă începerea producţiei de masă la Ford. În ultimii patru ani, adică din momentul în care compania a cumpărat fosta fabrică Daewoo şi până în prezent, Ford a angajat la Craiova aproximativ 100 de electricieni, deşi promisese mii de locuri de muncă. Luna trecută, s-a anunţat că vor fi angajate 500 de persoane, majoritatea operatori de bază, care vor lucra pe linia de asamblare a vehiculelor Ford B-Max care se vor produce la Craiova. Preşedintele Ford România, Jan Gijsen, a precizat recent, cu prilejul lansării Ford B-Max în România, că procesul de recrutare nu se opreşte la cele 500 de posturi ce vor fi create la Ford până în iunie, ci către finalul anului vor mai fi angajări, pentru fabrica de motoare, fără a preciza câte posturi vor mai fi scoase atunci.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS