8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriTeren de sport contra parc industrial la Calafat

Teren de sport contra parc industrial la Calafat

Înfiinţarea parcului industrial de la Calafat are un preţ: realizarea unui teren de sport pentru elevii Grupului Şcolar „Ştefan Milcu“

Dan Bora, directorul Grupului Şcolar „Ştefan Milcu“ din Calafat, vine să facă lumină în scandalul parcului industrial pe care administraţia locală vrea să-l înfiinţeze în localitate. Aşa după cum relatam în Gazeta de Sud din 5 ianuarie („Vin furnizorii Ford la Calafat?“), administraţia a intrat în conflict cu instituţia de învăţământ din cauza unei parcele de aproximativ 11 hectare aflate în administrarea şcolii, pe care primăria vrea s-o transforme în parc industrial. Primăria îl acuza pe directorul Dan Bora că se opune acestui proiect. Directorul Grupului Școlar „Ştefan Milcu“ a declarat că nu se opune deloc proiectului. Şcoala are însă o doleanţă: realizarea unui teren de sport pentru elevi. „CL a solicitat acum doi ani o suprafaţă de cinci hectare de teren din incinta şcolii pentru construirea unui supermarket. Consiliul de Administraţie al şcolii a fost de acord. În condiţiile în care cedarea terenului afecta baza sportivă a şcolii, am cerut promisiunea primăriei că va construi în schimb o bază sportivă pentru elevi. Nu s-a construit nici supermarketul, nici baza sportivă. Aşteptăm punerea în practică a acestei promisiuni“, a spus Bora.
Cele cinci hectare pe care şcoala a fost deja de acord să le cedeze primăriei fac parte dintr-o suprafaţă de 10,56 hectare vizată pentru parcul industrial. Primăria Calafat susţine că a primit deja 12 cereri de concesionare de terenuri în viitorul parc industrial, cu suprafeţe cuprinse între 1.000 şi 2.000 mp. Printre cei interesaţi s-ar număra şi colaboratorii unor furnizori Ford din Italia şi Germania. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS