10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriBăncile îşi pun angajaţii cu burta pe carte

Băncile îşi pun angajaţii cu burta pe carte

Ideea cursurilor pentru angajaţii băncilor şi pentru alte persoane interesate să lucreze într-o bancă a venit după ce s-a constatat că personalul instituţiilor de credit nu se plia pe nevoile clientului

Zeci de directori de bănci, cadre universitare şi studenţi au participat ieri la conferinţa de deschidere a „Centrului de Pregătire Financiar-Bancară“, eveniment organizat la Casa Universitarilor din Craiova şi destinat pregătirii profesionale a angajaţilor băncilor, respectiv a potenţialilor angajaţi. „Vor fi cursuri ţinute de directori de bănci, de oameni cu experienţă în domeniu, care vor avea ceva de spus.(…) Cursanţii vor plăti o taxă (între 500 – 700 de lei), iar practica va fi realizată în bănci“, a spus Mihaela Radu, managerul de proiect. Dezbaterile au pornit de la o idee a guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, potrivit căruia „niciodată investiţia în pregătirea profesională nu este mai profitabilă decât în perioada de criză“.
Proiectul îşi propune formarea unor specialişti în domeniul financiar-bancar, dar şi susţinerea şi orientarea angajaţilor băncilor pe parcursul carierei, prin organizarea acestor cursuri de specializare autorizate de Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor şi recunoscute de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii, spun reprezentanţii organizatorilor.

Insuccesul angajaţilor din bănci

Dumitru Răduţ, cadru didactic şi reprezentantul unei bănci craiovene, a explicat necesitatea pregătirii personalului bancar: „Sunt 71.000 de angajaţi bancari în ţară, dintre care 1.500 sunt în Dolj. Rata de insucces este foarte mare în sectorul bancar. Doar o cincime dintre angajaţi a reuşit să facă performanţă, iar alţii se opresc cu pregătirea profesională. Este nevoie de profesionalizarea mai accentuată a personalului bancar. Adică funcţionarii bancari să înţeleagă nevoile reale ale clientului, nu ceea ce ne închipuim noi să vindem“.

Lipsa de încredere în sistemul bancar

De la începutul crizei, românii nu mai au încredere în bănci, dar nici băncile nu mai au încredere să acorde credite oricui şi oricum. Răduţ a menţionat că lipsa de încredere în sistemul bancar este „cuvântul de ordine“ în propagarea crizei. El a mai spus că „este nevoie de mai multă pregătire în zona de risc şi mă refer la risc de credit, risc operaţional, risc de imagine“. Vor putea fi pregătiţi analişti de credite, consultanţi bancari, administratori de cont şi chiar şi directori de unităţi bancare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII