6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriAlt furnizor Ford îşi deschide fabrică la Craiova

Alt furnizor Ford îşi deschide fabrică la Craiova

Americanii de la Cooper Standard se vor instala în interiorul uzinei Ford

Compania Cooper Standard, cu sediul central în Michigan (SUA), a anunţat zilele trecute că îşi va deschide o unitate de producţie la Craiova, unde va produce componente pentru noul autoturism Ford B-Max, care va intra în producţie anul viitor la Craiova.
Potrivit unui anunţ făcut de furnizorul respectiv în urmă cu trei zile, am aflat că, în total, pentru investiţia de la Craiova vor fi angajate 150 de persoane, dar numai când făbricuţa va produce la capacitate maximă pentru Ford: „Cooper Standard va dezvolta o unitate de producţie şi birouri administrative. La capacitate maximă, în această operaţiune de producţie vor fi angajate peste 150 de persoane“. Cooper Standard va produce la Craiova echipamente de izolaţie şi transfer a lichidelor (conductele instalaţiei de frânare).
Surse din fabrică au confirmat, pentru GdS, că noul furnizor îşi va deschide operaţiunile în incinta fabricii Ford.
Cooper Standard nu a anunţat valoarea investiţiei pe care o va face în unitatea de producţie de la Craiova.
Cooper Standard are fabrici deschise în 19 ţări, în care lucrează 21.000 de oameni, şi deserveşte industria auto de pe toate continentele, informează compania pe site-ul propriu.

Producţia Ford B-Max ar putea începe în mai 2012

Şi Cooper Standard, ca şi alţi furnizori ai Ford, au dat publicităţii data la care vor produce la Craiova pentru constructorul auto din Bănie. Unii furnizori susţin că vor începe să producă pentru Ford „în prima parte a anului viitor“, alţii dau şi luna exactă a demarării producţiei. „Demararea producţiei efective la noua fabrică a Cooper Standard este programată pentru luna mai a anului următor“, a declarat, pentru Ziarul Financiar, Chris Andrews, directorul de comunicare al Cooper Standard.
Cel mai probabil, înseamnă că în mai 2012 ar urma să fie produse şi primele autoturisme Ford B-Max la Craiova.
Anunţul proaspătului furnizor american Cooper Standard de a investi la Craiova vine după ce statul a făcut public faptul că, momentan, a blocat ajutorul de stat pentru Ford, pe motiv că investiţiile americanilor în fabrică ar fi mai mici decât prevede contractul de privatizare.
Potrivit unui răspuns primit, la solicitarea GdS, de la Ministerul Finanţelor Publice, statul informează că le-a plătit celor de la Ford ajutoare de stat în sumă de 17,6 milioane de euro, dintr-un total de 143 de milioane de euro, promise sub formă de ajutor de stat regional, conform contractului de privatizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII