12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriSalariaţii statului nu mai pleacă în vacanţă, pleacă acasă

Salariaţii statului nu mai pleacă în vacanţă, pleacă acasă

Opt comisari financiari, 25 de funcţionari din administraţiile Drăgăneşti şi Scorniceşti, 39 de pompieri, 44 de poliţişti şi zeci de jandarmi sunt în această vară victimele aşa-ziselor reorganizări de instituţii.

Administraţiile financiare din Scorniceşti şi Drăgăneşti nu mai funcţionează de la 1 iulie, atribuţiile fiind preluate de structurile din Slatina, respectiv Caracal. În urma desfiinţării celor 40 de posturi, 25 de oameni nu şi-au găsit locul în judeţ, în structuri similare, şi vor pleca acasă. Din Comisariatul Gărzii Financiare Olt sunt nevoiţi să plece opt angajaţi, ceea ce reduce numărul echipajelor la jumătate. De asemenea, Garda îşi pierde de la 1 iulie personalitatea juridică, pentru orice fel de acţiune administrativă fiind nevoie de intervenţia la centru.  23 din cei 25 de angajaţi ai Gărzii au fost anunţaţi că sunt în perioadă de preaviz, urmând ca pe 11 şi 15 iulie să susţină probe de concurs pentru reîncadrarea pe posturi.
Şi angajaţi din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor vor pleca acasă în această perioadă. De la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Olt dispar 51 de posturi, iar până la 1 iulie se va decide câţi oameni vor pleca efectiv. Elevii şcolarizaţi, în schimb, nu au mai fost preluaţi din această vară, aşa cum se proceda, fiind şi ei, pentru nu se ştie cât timp, tot şomeri. 44 de poliţişti îşi vor căuta de lucru, reprezentanţii din sindicate remarcând că se confruntă cu prima disponibilizare de după 1990. Şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab“ este în aceeaşi situaţie, 39 de pompieri, de toate categoriile, luându-şi rămas-bun de la colegi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII