27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriUngurii, pacostea de pe DN 66

Ungurii, pacostea de pe DN 66

Firma Vegyepszer International Ltd din Ungaria nu mai are autorizaţie de construcţie pentru a reabilita Drumul Naţional 66, pe tronsonul Rovinari – Bumbeşti Jiu. Cu toate că pare incredibil, din cauza prelungirii cu câţiva ani a termenului de finalizare a lucrărilor de modernizare şi reabilitare, autorizaţia de construcţie a expirat.
Conducerea firmei nu se grăbeşte să obţină altă autorizaţie de la Ministerul Transporturilor, mai ales că nimeni nu se află pe şantier şi nu are de gând să toarne măcar un centimetru de asfalt.
Interesant este că, în urmă cu o lună şi jumătate, Prefectura Gorj a anunţat că Vegyepszer International Ltd va cesiona contractul în valoare de 22,7 milioane de euro către două firme din Argeş şi Dolj. Intenţia nu s-a materializat nici până în prezent, iar din 2007 şi până în mai 2011 ungurii nu au asfaltat decât 5% din tronsonul lung de 44 de kilometri.  

Se bucură de protecţie

Ministerul Transporturilor nu reuşeşte să rezilieze contractul cu firma de construcţii Vegyepszer International Ltd din Ungaria. De mai mult de trei ani, juriştii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România se chinuiesc să găsească un alt constructor şi să-i convingă pe unguri să renunţe la contract.
Deşi public au fost făcute numeroase declaraţii în ceea ce priveşte rezilierea contractului semnat între Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi firma Vegyepszer International Ltd din Ungaria, în realitate nu s-a întâmplat nimic. Mai mult decât atât, conducerea Companiei de Autostrăzi a prelungit de fiecare dată în mod suspect contractul şi a acordat termene peste termene şi păsuiri.
De câteva săptămâni, cinci utilaje ale societăţii din Ungaria zac în zona Vârţ, de lângă Rovinari, şi nimeni nu pare decis să le pună la treabă. Conducătorii auto care folosesc ruta respectivă sunt în continuare umiliţi şi plătitori de rovinietă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

6 COMENTARII