24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriHackerii români ar fi furat certificate CO2

Hackerii români ar fi furat certificate CO2

Un oficial al poliţiei din Grecia a declarat că hackerii responsabili pentru furtul de certificate de emisii de dioxid de carbon, care a determinat Comisia Europeană să oprească tranzacţiile săptămâna trecută, ar fi provenit din România, transmite Reuters.
Poliţia a identificat între opt şi zece adrese IP pe care hackerii le-au folosit pentru a ataca Registrul Naţional al Greciei al emisiilor de gaze cu efect de seră.
„Am localizat adrese în Romania, iar Interpolul a fost informat“, a declarat oficialul din poliţie.
CE a decis săptămâna trecută să suspende tranzacţiile cu certificate pentru dioxid de carbon, după ce hackerii au furat certificate în valoare de circa 30 de milioane de euro de la registrele naţionale din mai multe ţări europene.
Potrivit Wall Street Journal, citat de Bloomberg, poliţia, împreună cu Europol şi Interpol, vor anunţa arestări în acest caz în următoarele zile.
În noiembrie anul trecut, Holcim România a anunţat că persoane necunoscute au accesat ilegal conturile de certificate CO2 deţinute de companie la Registrul Naţional al Emisiilor de Gaze cu Efect de Seră, sustrăgând certificate de 15 milioane de euro, caz care a fost sesizat şi la Europol (Oficiul de Poliţie al Uniunii Europene). Se bănuia la acel moment că sustragerea certificatelor a fost realizată cu ajutorul unor persoane din cadrul companiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII